Polski zamiennik Adequan canin?

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

szelmagda

10 lipca 2015, 15:59

Witam.
Mam sześcioletniego owczarka niemieckiego, który ma stwierdzoną dysplazję od wieku szczenięcego. Pies dostaje codziennie Dasuquin do karmy. Od czasu do czasu zmieniam mu na inne preparaty. Wg. zaleceń weterynarza dostaje tez raz w miesiącu (na początku dwa razy w tgodniu) zatrzyk domięśniowo Adequan canin. Mieszkamy w USA ale mam możliwość zakupu leków w Polsce. I moje pytanie: czy istnieją zastrzyki dostępne w Polsce podobne do działania Adequan canin? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

17 lipca 2015, 11:04

dokładnie ten preparat nie jest w Polsce dostępny , ale pochodnych i podobnych preparatów na rynku jest bardzo dużo w formie iniekcyjnej dużo mniej, więcej pochodnych jest w formie doustnej.
szelmagda

23 lipca 2015, 04:20

Bardzo dziękuje za odpowiedź. Interesują mnie zamnienniki w formie iniekcji. Gdzie mogę znaleźć informacje o konkretnym preparacie? Chciałabym poznać nazwę leku.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

27 lipca 2015, 11:19

nie znajdziesz dokładnie takiego samo , bo to lek patentowy, w Polsce przy artritis głównie używa się glukozaminy do pyska i ewentualnie zastrzyki z kwasu hialuronowego np. hialgan.
ODPOWIEDZ
  • Informacje