dziwny guzek

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

askaaska

03 marca 2016, 22:35

Witam .. dwa miesiące temu kupiłam springera angielskiego z hodowli , już w pierwszym dniu wyczułam na szyi , karku u suni mały strup Przy pierwszej wizycie u weterynarza zwróciłam uwagę na strupek , myślałam że może to po pierwszym szczepieniu jakaś ranka. Pani zasugerowała że to zwykłe zadrapanie nic poważnego , przeczyściła i miała drugie szczepienie . Niestety strup się powiększał i robił się coraz twardszy . Sunia zaczęła się drapać i trzepać . Ponownie poszłam do weterynarza , tym razem pani stwierdziła że to wągier , do tego doszło małe zapalenie ucha , po wyleczeniu ucha ,sunia została zaszczepiona po raz trzeci . Stan suni się pogorszył o tyle że , zaczęła intensywniej się drapać i trzepać całym ciałem , niemalże bez przerwy . Postanowiłam przyjrzeć się bliżej sierści suni , zauważyłam że między włosami jest coś w rodzaju mikroskopijnego( pyłku) a do tego strup zaczął wyglądać jak guzowata w wielkości prawie cm. blizna .Proszę o pomoc , zanim ponownie zawitam u weterynarza .
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

07 marca 2016, 11:53

ciężko pomóc przez neta w takim wypadku, ale najlepiej aby takiego psa oglądał ten sam lekarz , bo będzie miał porównanie. Możliwe , że to forma kaszak i nad reaktywności łojowej skóry, ale musi to widzieć i ocenić lekarz. Bez tego to bardzo ciężko będzie pomóc temu psu.
ODPOWIEDZ
  • Informacje