Zapalenie trzustki u 14 letniej suczki

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

olciaa226

01 sierpnia 2016, 01:43

Witam. Moja sunia zmaga się z zapaleniem trzustki juz 11 dni, było lepiej natomiast od wczoraj mamy kryzys. Jest ospała, nie ma siły chodzić, ma duży brzuszek i zołtaczke (chociaż dziś zauważyłam, że znacznie mniej żółta jest) Jesteśmy pod stałą opieką lekarza, dwa razy dziennie chodzimy na kroplowki, dostaje leki przeciwbólowe, antybiotyk - optilyte 250ml dwa razy dziennie, duphalyte, metronizadol, butomidor. Zaczęłam już wątpić, czy w ogóle jest leczona prawidłowo, usg i badania krwi miała tylko raz, pomimo złego samopoczucia lekarze nie zmieniają leczenia. Jestem bezsilna po prostu, widzę, że mała cierpi, dzis cały dzien przespała , nawet już do mieseczki z wodą nie podchodzi,a wcześniej dużo piła i siusiała. Proszę o pomoc i rady co można zrobić :(
olciaa226

02 sierpnia 2016, 19:19

Szilka odeszła w dniu dzisiejszym... Po tylu dniach walki. Miała jeszcze dziś umówione badania usg, rtg z doktorem, ale nie wytrzymała... W stanie agonalnym zaniosłam ją do lecznicy i ulżyłam cierpieniom...Nawet tramal już nie działał, brzuszek wzdęty, mała aż jęczała z bółu. Odeszła, pozsostały łzy i pustka...
Piotro9

10 sierpnia 2016, 23:53

Bardzo Ci współczuję. Przeraził mnie Twój wpis, bo właśnie szukałem informacji o chorobach trzustki - mój pies chyba przez to cierpi. Wszystko to jest przerażające.
olciaa226

13 sierpnia 2016, 16:07

Piotro9 pisze:Bardzo Ci współczuję. Przeraził mnie Twój wpis, bo właśnie szukałem informacji o chorobach trzustki - mój pies chyba przez to cierpi. Wszystko to jest przerażające.
Jeżeli masz jakieś pytania, to śmiało. Może w jakiś sposób pomogę.
Piotro9

14 sierpnia 2016, 23:29

Jakie sunia miała z początku dolegliwości? I jak udało się Wam zdiagnozować, że to trzustka? U mojego psa jest przewlekłe zapalenie wątroby i trzustki. Jestem ciekaw czy objawy były podobne.
olciaa226

17 sierpnia 2016, 01:02

Piotro9 pisze:Jakie sunia miała z początku dolegliwości? I jak udało się Wam zdiagnozować, że to trzustka? U mojego psa jest przewlekłe zapalenie wątroby i trzustki. Jestem ciekaw czy objawy były podobne.
Brak apetytu, wymioty, posmutnienie, nie chciała nawet na spacer wyjść. Diagnoza to oczywiście usg jamy brzusznej i badanie krwi. U nas było ostre nie przewlekłe zapalenie trzustki. Zjadła coś czego nie powinna...Jakie wyniki krwi ma Twój pies? Możemy porównać, moja od początku miała złe niestety. Stan zapalny, paramety wątrobowe tragedia. Ale walczyłam o nią i mam nadzieję, że mimo ja przegrałam tą walkę , to Tobie się uda!!!!!
ODPOWIEDZ
  • Informacje