Lamblia - wyciąg z czarnego orzecha - inne leki

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

marta.rycerska

13 maja 2018, 22:44

Cześć,

Przeczytałam wszystkie wątki związane z orzechem czarnym, ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na poniższe pytanie.
Nasz 10- miesięczny Alvin choruje na lamblie ( pół roku temu także ją miał, rozpoczął kuracje aniprazolem, dalej fenbendazol a na końcu metronidazol - na szczęście wyzdrowiał, ale "powróciło" ) wcześniej przechodził ją dość ciężko m.in . krwiste biegunki, tym razem ( może dlatego, że jest starszy ) przechodzi ją łagodniej, oprócz luźnych kałów (czasami) nie ma żadnych innych objawów. Weterynarz ponownie przypisał aniprazol na pięć dni ( od razu chciał metronidazol, ale się nie zgodziliśmy, ponieważ wcześniej jak przyjmował ten lek mieliśmy wrażenie że objawy mu się jeszcze bardziej nasilają) tego samego dnia kupiliśmy wyciąg z czarnego orzecha podajemy mu raz dziennie 5 kropel, w związku z tym mam pytanie czy możemy w ogóle łączyć wyciąg z aniprazolem ? Weterynarz nie sądzi że zwalczymy lamblie aniprazolem i zapewne przy czwartkowej wizycie zapisze metronidazol i nie wiemy czy to też możemy łączyć z orzechem czy zdecydowanie nie ?

z góry dziękuje za odpowiedz, chcemy jak najszybciej pozbyć się tego pasożyta, bo ostatni raz był dla Alvina bardzo wyczerpujący ...
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

21 maja 2018, 11:03

możesz łączyć.
ODPOWIEDZ
  • Informacje