Witam
Mam pytanie dotyczące drgających, trzęsączych się nóg. Mam bokserkę, ma ok. 7-8 lat, dokładnie nie wiem, bo to znajda, od kilku tygodni zauważylismy, że jak stoi to trzęsą się jej tylne nogi (od czasu do czasu, nie ciągle). Nie jest to związane np z wysiłkiem, np po bieganiu, i nie zawsze to sie zdarza, Co może byc przyczyną, brak magnezu? Jakie badania powinnam wykonac, czy to może byc coś poważnego?
Pozdrawiam
Basia i Sara
Drgające nogi
a czy nie zeszczuplały jej tylko tylne łapy?
Ona jest ogólnie szczupła, mam problem z wyborem karmy, którą by jadła bez problemu, podobnie jest z gotowanym, też grymasi, ona nawet na mięsko surowe patrzy sie tak, jakby dostawała coś niejadalnego, teraz daję jej na apetyt citroenzymix, mam nadzieję, że pomoże. Czasem bywa tak, że przez dwa dni zje swoją porcję, a potem potrafi głodować 2 dni.Teraz dostaje Bewi Dog Basic, z dodatkiem serc drobiowych lub z masełkiem, w miarę jej ta karma wchodzi, chociaz bez rewelacji. Niestety nie znam jej przeszłości, jak była żywiona przez poprzedniego właciciela, nie wiem ile ma naprawde lat
Pozdrawiam
Basia
Pozdrawiam
Basia
super boksiu. Pięknie wygląda. Z biegiem lat jak i u ludzi pojawiają się zarówno w kręgosłupie jak i układzie nerwowym pewne zmiany mogące powodować takie objawy. Ale także rasy bardzo choleryczne ( goracokrwiste - jak ktoś woli) na skutek emocji, strachu też będą miały takie objawy. Przys sprawach niedoborowych też będą takie objawy. Jęli jest to mocny objaw można próbować wykonać kilka badań aby zawęzić krąg podejrzeń.