zastrzyk

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

nowa

01 maja 2007, 21:47

moja sunia roczna mini nie miala laknienia,jadla jakis okres bardzo malo,wet.zaaplikowal jej zastrzyk na poprawienie apetutu i lepsze trawienie nie mowiac mi jaki to zastrzyk domiesniowy
catosal 0,5 ml
vecort 0,5 ml
po podaniu tego zastrzyku pytam sie czy to sterydy? odp. tak, jakim prawem dal mi ten zastrzyk bez mojej zgody? przeciez sterydy dla 2,5 kg suni to chyba zabojstwo prosze o wypowiedz p.Jarka i forumowiczow moze znacie ten sklad ,jaki ma wplyw te feralny zastrzyk, bo stan jej sie pogorszyl a nie poprawil, dalej nie ma laknienia, po tym zastrzyku siusia co 2 godz!!!!!!!!!!,i jest b.markotna, spi calymi dniami i nie ma ochoty na zabawe, jestem bardzo zmartwiona i oczekuje na odp.
Dziekuje
P.Jarku co zawiera ten sklad zastrzyku? czy to silne sterydy i czy byl potrzebny jak skutek odwrotny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

03 maja 2007, 12:06

przykro mi ale nie mogę komentować takich rzeczy nie jestem upoważniony do tego. Vecort to steryd działający 48 godzin. Lek ten nie powinien słuzyć pobudzaniu apetytu chyba , że są ku temu WYJĄTKOWE wskaznia. Steryd nie jst zabójcą to bardzo potrzebny lek bez tych leków wiele zwierząt i ludzi nie żyłoby dzisiaj. Ale jak każdy lek trzeba podawać go w określonych chorobach.
Gość

04 maja 2007, 21:47

P.Jarku,
dziekuje za odp. rozumiem Pana...i wiem ze to byl blad w sztuce ...........
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

12 maja 2007, 00:44

tego nie powiedziałem więc proszę nie wkładać mi tego w usta. Takie osądy wydają kompetentne i upoważnione do tego organy.
ODPOWIEDZ
  • Informacje