Witam,
mam pytanie odnośnie suplementów wzmacniających kręgosłup. Co Pan dr. poleciłby dla szczeniaka buldożka francuskiego.
Wkleję post z innego forum z diagnozą:
"Witam.Byłyśmy dzisiaj u weta swojego i na konsultacjach u innego.Obydwie diagnozy sie w sumie pokryły ,problem leży prawdopodobnie w za szybkim wzroście masy i kręgosłup nie nadąża ,przy niektórych jej ruchach następuje ucisk na rdzeń w miejscu gdzie jest ciut wieksza przerwa ,twierdzą że powinno to sie unormować ponieważ pies szybko rośnie i wszystko się zmienia.jeżeli chodzi o badania rezonasem czy tomografia odrzuciliśmy to narazie ze wzgledów wiadomych zreszta póki co mi odradzali,pies sobie doskonale radzi nie przewraca sie i nie może wstać ,odruchy neurologiczne jak najbardziej w normie,zalecenia to uważać żeby nie biegała po śliskich nawierzchniach ,na dworzu ma normalnie chodzić na spacery itd. pojeśc wapno i d3 witamine.kontrole co miesiąc chyba że by sie pogorszyło.W sumie to nie jest zle i nie martwic sie tym aż tak bardzo dać poprostu szanse organizmowi powinno sie to unormowac.i tyle w tym temacie"
ps. czy mógłby Pan także wypowiedzieć się na temat tej diagnozy? Jakie sią prognozy itd.
Preparat na kręgosłup
czy zwierzę miało robione rtg CAŁEGO kręgosłupa? Ono leży i nie może wstać?
Rtg miało ale czy całego to trudno mi powiedzieć (to nie mój pies). Suczka chodzi tylko tylne łapki jej się plączą.Jarek pisze:czy zwierzę miało robione rtg CAŁEGO kręgosłupa? Ono leży i nie może wstać?
należy wykonać BARDZO dikładną radiodiagnowtykę kręgosłupa, z mielografią włącznie.
-
- Informacje
-