witam
mam pod opieką 2 czternastodniowe szczeniaki
przez pierwszy tydzień wszystko było ok.Są karmione specjalnym mlekiem dla szczeniąt i pięknie przybywają na wadze, ale nie ma tak prosto i od wczoraj mają bardzo wodnite kupki.Robią je co drugie karmienie ale są one bardzo rzadkie .Widać że nic je nie boli ,mają apetyt i ładnie odbekują po jedzeniu.,ale kupki są brzydkie
Co mam robić POMOCY
biegunka u 14 dniowego szczeniaka
MUSISZ DZIALAC SZYBKO , biegunka u takich maluchow moze skonczyc sie tragicznie, grozi im odwodnienie,skonsultuj sie z lecznica nie rob nic na wlasna reke bo mozesz zaszkodzic wiecej,pilnuj picia, wode przegotowana mozna podawac strzykawka, badz lyzeczka, czesto, ale w malenkich ilosciach , by nie sprowokowac wymiotow!. zjakiej miejscowosci jestes?
i jeszcze ,jedno, to co teraz wyglada ,na rozwolnienie, moze byc powazna choroba, nie wiem jakie masz doswiadczenie w opiece nad psem, ale sprawdzaj goraczke ,zabezpiecz przed wychlodzeniem organizmu, i pilnuj plyny,reszta nalerzy do lekarza.spadek temperatury , nieraz jest grozniejszy niz goraczka. temperature mierz w odbycie, dobrze zdezynfekuj termometr przed zmierzeniem drugiemu szczeniakowi