Jamnik obgryza sobie ogon-pytanie do weterynarza!

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

25 lipca 2007, 12:11

Jamnik mojej mamy nieustannie obgryza sobie ogon do krwi,nie wiadomo czy jest to na tle nerwowym czy też jest tego inna przyczyna.Miała nawet amputowaną końcówke ogona,ale to nic nie pomogło,koszmar trwa dalej.Nie pomagają opatrunki a weterynarz jest bezsilny.Gdy pies zostaje sam w domu ma zakładany kaganiec lub kołnierz ortopedyczny.
W ofercie sklepu znalazłam płyn przeciwko obgryzaniu przedmiotów przez zwierzęta DR SEIDLA.Pomyślałam,że to może poskutkować.Czy można tym preparatem smarować psu końcówke ogona?Ewentualnie co Państwo proponujecie?Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

26 lipca 2007, 22:37

ciężko na to coś poradzić, czy zwierzę miało kiedykolwiek problemy z chodzenim, ile ma lat, ile waży.
Gość

15 sierpnia 2007, 15:28

Panie Jarku!Dziękuję za zainteresowanie tym tematem.Jamniczka o której mowa ma 9 lat,problemów z chodzeniem z tego co wiem nigdy nie miała a jeśli chodzi o wage to ostatnio rzeczywiście troche przytyła ,ale problem z ogonem trwa dosyć długo i gdy była szczuplejsza już występował.
Preparat dr.Seidla o którym wspominałam w tym przypadku nie poskutkował.Naprawdę nie wiemy już co robić...czy nigdy nie spotkał się Pan z takim przypadkiem?Pozdrawiam i czekam na dalsze uwagi i sugestie.Monika.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

17 sierpnia 2007, 22:25

czy wygryza ogon do krwi i wylizuje i wygryza także łapy zwłaszcza tylne?
ODPOWIEDZ
  • Informacje