Gorączka u psa - potrzebna szybka pomoc!!!!!!
Witam! Mam problem. Jakieś 4 - 5 dni temu mojego psa ugryzła pszczoła, osa lub inny wredny owad. Wczoraj ugryzienie się bardzo powiększyło, tak że mój piesek ma problemy z otwieraniem oka (ugryzienie na głowie) i cieknie mu z niego ropa. Poszłam do wety, dał jej zastrzyki i powiedział, że wdało się zakażenie, ale spokojnie, po zastrzykach przejdzie. Dzisiaj też przyszłam, żeby jej dał zastrzyk i kazał przyjść za 2 dni. Wieczorem zauważyłam, że mój pies jest rozpalony i ma gorączkę. Niestety nie mam sposobności aby w tej chwili skontaktować się z wetem. Daję psu dużo wody. Sam położył się przy otwartym oknie (chyba dlatego że chłodniej). Jak mogę pomóc psu i choć trochę zbić gorączke? Jestem zdesperowana. Proszę o szybką odpowiedź!! ;[
nie zaszkodzi jedno nie ma z drugim zwiazku , podaj pol tabletki i pamietaj, ze pies wydala z organizmu taki srodek 2 doby inaczej niz czlowie, wiec nie naduzywaj . wczesniej pisalam nie zalogowana.
poza tym ,miejsce zaropiale odkazaj , rivanolem . lub nadmanganianem potasu, nie dopuszczaj do drapania i zabrudzenia
jak wysoka ma goraczke? sprawdzilas, wiesz jak podac tabletke ?
To faktycznie ma goraczke , nic sie nie martw zaraz spadnie zmierz za 30 min, mysle , ze bedzie ok.
ok. wygląda dobrze, zmieniłam jej okład na główce z maścią, skłoniłam żeby się napiła, teraz śpi. zmierzę gorączkę jak się obudzi, nie chce jej już dzisiaj męczyć.
nieraz trzeba wybrac mniejsze zlo,mala dawka, do czasu wizyty /byla noc/,nie powinna zaszkodzic, szczegolnie jednorazowo, w poscie bylo wspomniane, ze organizm psa funkcjonyje innaczej niz ludzki.
-
- Informacje
-