sunia sika tylko 1 raz dziennie

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

29 sierpnia 2007, 08:30

sunia znajda jest u mnie od 3 dni i zauważyłam, że ona sika tylko 1 raz dziennie. jest to duża ilość moczu a piesek bardzo malutki. czy takie rzadkie sikannie może być objawem jakiejś choroby?sunia pije normalnie
NOVA_62
Kontakt:

29 sierpnia 2007, 14:22

zrob szybko badanie moczu ogolne, pojemnik na mocz do kupienia w aptece. bez tego nikt Ci nie bedzie w stanie pomoc.sikanie raz dziennie nie jest normalne.nie napisalas tez w jakim wieku jest sunia , mloda , czy starsza.
Gość

29 sierpnia 2007, 17:23

ma około 8mcy. trudno złowić mocz jak ona sika 1 raz dziennie...dużo potrzeba moczu do takiego badania?będzie ok jak np z podłogi zbiorę wacikiem i wycisnę do pojemniczka?sory za głupie pytania ale nie wiem jak to zrobić...
Gość

29 sierpnia 2007, 22:36

z podlogi sie nie nadaje ! musisz wziasc ja na spacer i gdy sika podstaw pojemnik zlap ile mozesz i do 2 godz nie pozniej zanies do laboratorium. mozesz tez uzyc chocgli do zupy wyparzonej wczesniej.
Awatar użytkownika
gasparo

30 sierpnia 2007, 21:27

Ja podkładałam wyparzony wcześniej spodeczek. Gdy tylko sunia przysiadła i zaczęła siusiać, spokojnie, bez gwałtownych ruchów wsuwałam od tyłu spodek. Sunia przysiadała dość nisko, więc złapanie bezpośrednio do pojemnika lub na chochlę było niemożliwe. To musiało być coś bardziej płaskiego. Do badania nie trzeba bardzo dużo moczu. To co uzbiera sie na spodku (ew. np zakrętce od słoika) wystarczy.
ODPOWIEDZ
  • Informacje