:)

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

MagdaBelchatow

14 września 2007, 20:32

Zbadalismy dokladnie sunie )(tzn. zrobilismy badania) i wsyzstko jest w porządku.
Nie ma zadnych chorob.

Mam teraz inny problem.
Wena na spacerach sika z 3 razy, ale tak bardzo krótko. ORbi to pod latarniami (tak dla zabawy czy co?) Spacer jest długi (ok. 40 minut). Moze to być objaw jakiejś choroby ?
Pije zwyczajnie. Nie za duzo nie za mało. Wet powiedzial, ze to pewnie tak się bawi :| ale mnei to troche martwi.

I jeszcze jeden problem. Ma takie zaropiale oczka czasem. Moze to zapalenie spojowek ? Wet kazał tylko przemywac torebkami od herbaty :| ale ja nie wiem. cyz taka choroba moze prowadzic do jakiś powaznychn powiklan ? Zaćma czy cos ??

Dzięki za odzpowiedz :)
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

14 września 2007, 23:00

z opisu wynika , że suka znaczy teren, jeśli przy sikaniu częstym zwierzę wykazuje nie pokój lub często kuca do sikania i jakby czekało a tu nic - to należy się zacząć niepokoić. Co do oczu to bez badania ani rusz.

Proszę nadawaj jakiś temat swoim wypowiedziom to pomaga pomóc także innym. Taki temat nic nie wnosi.
MagdaBelchatow

14 września 2007, 23:21

POmylilo mi sie , bo to mialo byc do tematu "Oczwari podhalanskie". Nie chcialam zasmiecac forum :) moze faktycznie znaczy teren :LD ona lubi miec swoje terytoria :D :)

a co do zaropilaych oczek to sie troche boje. bo to juz od pewneog czasu jest. a oczy kjej sie zrobily jakies dziwne ostatnio, jakby koło zrenicy takie kolo biale sie robilo. ale wet powiedzial, ze to nic takiego i w ogole. Olał sobie. CHyba pojde do nnego, bo ten to jakiś tam cymbał. a za wizyte to wziął 100z ł :|
Gość

15 września 2007, 16:53

Cymbal, nie cymbal, ale szescioletnie studia zaliczyl! ! !. A co do oczu jak Cie tak niepokoi ta wydzielina to zrob wymaz z oczy. Oklad z cieplej herbatki, bardzo czesto pomaga. a jesli chodzi o sikanie, czy zrobilas psu analize moczu?. jesli wyniki ok., to nie ma zmartwienia.
Magdaa

15 września 2007, 18:25

robiłam.
Coś Pan taki nerwowy ?
Gość

15 września 2007, 18:39

Magda, do kogo to bylo ,.."cos pan taki nerwowy.."chyba do goscia , mysle, ze zauwazylas, ze post jest goscia nie dr. Jarka. ale co robilas ,jakie konkretnie badania ?
ODPOWIEDZ
  • Informacje