guzek na żebrach u psa

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

dragon1

10 listopada 2021, 12:14

Hej. Mam owczarka niemieckiego (2 lata) przy głaskaniu zauważyłem u niego guzka. Widoczny na zdjęciu. Jest on może centymetrowy. WYglada jakby się coś "wbiło" w skórę.
Jest delikatnie zaróżowiony na końcu, reszta w kolorze skóry. I na końcu jakby taka sucha skóra też jest. Czy to coś groźnego? Obrazek
Morusik i Mikuś

16 listopada 2021, 01:53

Możliwe że coś się wbiło i teraz tak spuchło to miejsce, lecz nie jest to w 100% pewne dlatego lepiej przejdź się z psem do weterynarza bo chyba może z tego zrobić się infekcja lub zakażenie. Nie jestem weterynarzem ale radzę odwiedzić weterynarza. Daj znać jak z pieskiem. Życzę Ci zdrowia i szczęścia jakże i twojemu pieskowi.
lek. wet. Karolina Miechowska

16 listopada 2021, 10:59

Dzień dobry,
Nie wolno diagnozować zwierząt na odległość. Proszę udać się do lekarza weterynarii na wizytę.

lek. wet. Karolina Miechowska
dragon1

16 listopada 2021, 11:07

Morusik i Mikuś pisze:
16 listopada 2021, 01:53
Możliwe że coś się wbiło i teraz tak spuchło to miejsce, lecz nie jest to w 100% pewne dlatego lepiej przejdź się z psem do weterynarza bo chyba może z tego zrobić się infekcja lub zakażenie. Nie jestem weterynarzem ale radzę odwiedzić weterynarza. Daj znać jak z pieskiem. Życzę Ci zdrowia i szczęścia jakże i twojemu pieskowi.
Właśnie wygląda jak pryszcz (?) albo taki pieprzyk odstający. No nic, weterynarz musi i tak to zobaczyć
ODPOWIEDZ
  • Informacje