jak często odrobaczać?
Uważam, że tak często, jak potrzeba. Trzy miesiące temu na naszym osiedlu leżały kupy (właściciel nie sprzątał), które wygładały, jak makaron nitki w czymś tam. Zastanawialiśmy się czy ktoś wyrzucił makaron, doszliśmy do wniosku, że nikt nie wyrzucałby go na niesprzątniętą kupę. Odrobaczyłam sunię, a że jestem raczej przeciwnikiem wszelkiej "chemii" (przymajmniej w stosunku do siebie-wolę spacer niż tabletkę), spytałam wet. Stwierdził, że ten środek, który dostała rozkłada się w jelitach (miała początki cukrzycy i podwyższone próby wątrobowe) i nie zaszkodzi. Jestem spokojna i od tej pory nie będę przestrzegać termimu "co pół roku", tylko obserwować psa i otoczenie też.
-
czy można zamiennie używać suplementacji preparatem czosnkowym np z Kobersa
słyszałam że czosnek działa również przeciwpasożyniczo..
słyszałam że czosnek działa również przeciwpasożyniczo..
niestety nie ma to potwierdzenia w praktyce. A druga rzecz po co komiować jak są na prawdę bardzo dobre preparaty odrobaczające.
mam pytanie czy jak mam1 dziecko 6lat i co wazne nastepne male 9miesieczne dziecko !to 2 razy do roku wystarczy odrobaczyc psa
-
przy takim maluchu ja odrobaczałam co 3 miesiące
moja mica ma dopiero 4 miesiace i jest u nas 2 dni kiedy ja odrobaczyc?co 3 miesiace? czyli teraz tez?jeszcze nie bylam z nia u lekarza moze zapytam jego lub sam jej poda tabletke...
-
jeżeli ma 4 misiące to pwinna już być po 2 odrobaczeniach jeśli nie było robali, napewno masz to w książeczce zdrowia, a do weta jak najbardziej ustalicie wtedy plan na przyszłość,
mieszkam w stanach nie wiem ile razy byla juz odrobaczana moze poszukam to w karcie:) dzieki za info;)
Witam
Mam 6.5 miesiecznego szczeniaka, ktory byl odrobaczany we wrzesniu, pazdzierniku i listopadzie 2010 r. (2 pierwsze razy - Virbac Vetminth, 3 - Pratel) - kiedy powinnam odrobaczyc go ponownie? Z gory dziekuje za odpowiedz.
Mam 6.5 miesiecznego szczeniaka, ktory byl odrobaczany we wrzesniu, pazdzierniku i listopadzie 2010 r. (2 pierwsze razy - Virbac Vetminth, 3 - Pratel) - kiedy powinnam odrobaczyc go ponownie? Z gory dziekuje za odpowiedz.
my zalecamy przy dzieciach co 3 mi3siące , przy dużych dzieciach co 6 miesięcy lub cykliczne badanie kału i interwencyjne odrobaczanie
No tak a dlaczego ludzie tak odrobaczaja swoje pupilki a sami tego nie robią .Około 95 % z nas jest nosicielem pasożytów nawet o tym nie wiedzac
-
dokładnie, szczególnie jak ma się w domu zwierzętaisabelle30 pisze:Dzieci też powinno się odrobaczac
-
Psa powinno odrobaczać przynajmniej 2 razy w miesiącu.
-
- Informacje
-