Oj Martusia, oj!
Chyba nie wiesz co piszesz!
jak często odrobaczać?
-
no to zdrowia życzę psumartatusia1876 pisze:Psa powinno odrobaczać przynajmniej 2 razy w miesiącu.
martatusia1876 błagam nie pisz takich bzdur bo robisz i ludziom i zwierzętom krzywdę.
-
A czy advocate ma całkowite działanie odrobaczające?
na nicienie tak
mam malutkiego maltańczyka,ma już4 miesiące... przed ostatnim szczepieniem weterynarz kazał mi pilnie odrobaczyć Didi, bo uznał że skoro hodowca nie przybił pieczątki-to on nie wierzy że piesek był odrobaczany. Podałam więc 1/4 tabletki NOVARTIS, większość jednak chyba się ulało...Dziś po miesiącu moja Didi od rana ,,jedzie na sankach " i widzę że coś ją drażni w pupci... 2 dni temu mi zwymiotowała. Bez zastanowienia dałam jej jeszcze raz 1/4 tabletki...tym razem połknęła całość. zadziałałam instynktownie a teraz mam wyrzuty sumienia e nie zadzwoniłam do Weterynarza. Mogłam zrobić jej krzywdę podając kolejną dawkę leku po miesiącu????
-
Jeśl zaówazyłas robaki w kupie to właśnie tak powinnś mi weterynarz mówil że normalnie szczeniaka co 3 miesiące a jak zobacze robaki w kupie po odrobaczaniu to podac druga dawke. A doroslego psa odrobaczam co poł roku i tak samo trzeba obserwować myśle ze po miesiącu krzywda się nie stanie ale poczekaj jeszcze na odpowiedź pana Jarka.
tak bez problemu mogłaś dać sama lek odrobaczający. Saneczkowanie jednak niekoniecznie oznacza zarobaczenie .
nie tylko gruczoły to także brudna pupa, autoagresywne zapalenie okolicy odbytu, to guzy okolicy odbytu itp.
Mam ogromną prośbe o poradę. Mój 8 letni bokser w sobotę dostał środki na odrobaczenie po czym pojawiłas się ostra biegunka. Byłoby to normalne gdyby nie pojawienie się w niedziele ostrego kaszlu a następnie dużych problemów z oddychaniem. Lekarz weterynarz po wstepnej diagnozie stwierdził chorobe serca. Chciałabym się dowiedzieć czy może to mieć związek z podanymi środkami na odrobaczenie??? Jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ pies do tej pory nie miał żadnych problemów zdrowotnych. Nie miał dolegliwości związanych z oddychaniem, tak samo z dyszeniem. To pojawiło się z dnia na dzień i czy mogły mieć na to wpływ podane mu leki... Proszę o pomoc ;(
Mam taki problem, a mianowicie, dostalam od wterynarza tabletki na odrobaczenie dla pieska, na torebce w ktorej byly tabletki jest nazwa Aniprazol. Piesio ma 60 kg, tabletek jest 12 sztuk. Pamietam ze mialam podac polowe i za jakis okres czasu druga polowe... tyle ze wylecialo mi z glowy po ilu podac druga polowe leku, bardzo prosze o pomoc....
dawkownie aniprazolu 1 tabl. na 10 dni przez 3 kolejne dni.
-
- Informacje
-