Czy moge stosowac 2 rodzjake wit dalfos jednoczescnie
Witam, mam 6 miesięcznego labradora. Chce mu kupić jakieś witaminy. Na początku myślałem o kupieniu DOLFOS Junior ale dużo słyszałem o problemach stawowych tej rasy i chce dokupić mu jeszcze DOLFOS Arthrofos. I moje pytanie: czy mogę stosować 2 rodzaje tych witamin jednocześnie ? A może doradzicie mi coś innego ? Aha i przy okazji sie zapytam czy karma PURINA DOG CHOW Adult Large Breed bedzie dla niego dobra ? Do tej pory jadł karmy z supermarketu. Pozdrawiam !
-
Już dawno odkryto że glikozamina podawana egzogennie nie ma najmniejszego działania na stawy ani na nic innego. Biochemia owego związku jest bardzo specyficzna i niestety musi zostać wytworzona w danym organizmie....więc preparaty zawierające glikozamine dajemy tylko dla uciszenia własnego sumienia. Nigdy nie dawaj preparatów o składzie dublujacym się. Przedobrzenie jest gorsze niż lekki niedobór...
-
Oczywiście że te dla juniora mu wystarczą bezproblemowo.
-
Dwóch antybiotyków nie, ale 2 typy witamin to wydaje mi się nie jest jakaś zbrodnia ani coś szkodzącegooddania pisze:Nigdy nie powinno się dawać 2 rodzajów witamin. Sam też nie bierzesz 2 leków naraz, prawda?