Strzyżenie psa!
-
Proszę o poradę w wyborze maszynki do strzyżenia, golenia psa. Berneński pies pasterski. Np, by ogolić za uszami, na nogach itp. Jaką
-
http://allegro.pl/tytan-2-maszynka-do-s ... 56942.html
myślałem na d tym
myślałem na d tym
- cockermanka
Berneńczyka trzeba wyczesać...a nie golić.
-
Jezu!!!!!Ty widzisz i nie grzmisz! Co ty chcesz golić temu psu za uszami i koło oczu???????
Witam
Mam 4 letniego bernenczyka ostatnio usłyszałam iż powinnam go wyczesywać furminatorem nie wiem czy to dobry pomysł oczywiście 1 raz w tygodniu wyczesuję go dwurzędowymi grabkami metalowymi takim zgrzebłem dla psów długowłosych, ostatnio ma tylnich łapkach ma dłuższą sierść i ktoś powiedział mi ze powinnam mu wystrzyc łapy i tu mam problem i jeszce małe pytanie które pewnie kilka razy było poruszane na forum CZY BERNEŃCZYKI POWINNO SIĘ STRZYC ? bo dla mnie to okucieństwo.
Pozdrawiam
Mam 4 letniego bernenczyka ostatnio usłyszałam iż powinnam go wyczesywać furminatorem nie wiem czy to dobry pomysł oczywiście 1 raz w tygodniu wyczesuję go dwurzędowymi grabkami metalowymi takim zgrzebłem dla psów długowłosych, ostatnio ma tylnich łapkach ma dłuższą sierść i ktoś powiedział mi ze powinnam mu wystrzyc łapy i tu mam problem i jeszce małe pytanie które pewnie kilka razy było poruszane na forum CZY BERNEŃCZYKI POWINNO SIĘ STRZYC ? bo dla mnie to okucieństwo.
Pozdrawiam
Taaaaa, a najlepiej to ostrzyc na glacę jak polecają niektórzy z nie wiem jakiej łaski groomerzy (byle by zarobić !) . A potem jeszcze wystawić na dzisiejsze słońce, jedno jest pewne - udar dla psa pozbawionego ochrony,
Berneńczyków się NIE STRZYŻE ! Tak samo cocker spanieli, seterów, sznaucerów !
Berneńczykowi się usuwa martwy włos odpowiednio dobranymi szczotkami, Sznauczery, spaniele się trymuje, Strzyże się pudle i bichony.
Berneńczyków się NIE STRZYŻE ! Tak samo cocker spanieli, seterów, sznaucerów !
Berneńczykowi się usuwa martwy włos odpowiednio dobranymi szczotkami, Sznauczery, spaniele się trymuje, Strzyże się pudle i bichony.
- cockermanka
Furminator dla berneńczyka zdecydowanie NIE. Jeśli trzeba wyczesać nadmiar podszerstka i martwy włos to trymerem hakowym np. Mars Home o rozstawie zębów 3,5 mm.
Pianistko - z całym szacunkiem - berneńczyki się strzyże - ale to strzyżenie to korekta degażówkami np. uszu, łap i takich drobnych fragmentów.
Oczywiście o używaniu maszynki i goleniu całego psa mowy nie ma.
Pianistko - z całym szacunkiem - berneńczyki się strzyże - ale to strzyżenie to korekta degażówkami np. uszu, łap i takich drobnych fragmentów.
Oczywiście o używaniu maszynki i goleniu całego psa mowy nie ma.
Korekta degażówkami to nie strzyżenie w potocznym rozumieniu Cockermanko
De facto prawie wszystkie psy się poddaje takiemu "strzyżeniu" - ale co i jak i czym okazuje się że mało kto wie -( Wiec są przypadki , że wchodzi na ring taki "wystrzyżony" grzywacz powder puff z odrostem na 2 cm albo "ostrzyżony" cavalier pozbawiony piór w strategicznych miejscach .... I to podobno psy zrobione "w profesjonalnym salonie" -(
De facto prawie wszystkie psy się poddaje takiemu "strzyżeniu" - ale co i jak i czym okazuje się że mało kto wie -( Wiec są przypadki , że wchodzi na ring taki "wystrzyżony" grzywacz powder puff z odrostem na 2 cm albo "ostrzyżony" cavalier pozbawiony piór w strategicznych miejscach .... I to podobno psy zrobione "w profesjonalnym salonie" -(
-
- Informacje
-