jak pomóc psu w upały?
Chyba trudno się czysci taką kuwetę, bo nie widzę zaszczepek do otwierania… Mojej Adeli kupiłlm kuwetę ani one cozy , bo najlepiej sprawdzają się zamykane z przykrywką. Przykre zapachy nie roznoszą się od razu po domu .
Staram się dawać mojemu berniemu jak najwięcej wody i zastępuje jedzenie mokrą karmą. Polecam ci krótki artykul, gdzie masz zebrane wszystkie wskazówki, jak postępować z pupilem podczas upałów xxxxxxxxxx
-
Moje"proste domowe sposoby":
Dom przed wysjciem do pracy
- rano przecieram podloge (kafle) bardzo mokrym recznikiem, a sam recznik zostawiam rozlozony
- zaciagam zaslony i rolety od poludniowej i wschodniej strony
- "dostawiam" doatkowa miske z woda
Pies na spacerze:
- dluzsze spacery "raniej" i "wieczorniej" (a nawet nocnie), gdy jest mniej skwarnie, reszta spacerow krotkie
- nie wymuszam ruchu (najlepiej pies luzem, nie rower etc, stajemy gdy pies sie zatrzyma w cieniu),
- czarna weteranka w ciagu dnia wychodzi przykryta mokra biala pieluszka
Pies w domu:
- przecieram czesto mokra szmatka, w czasie upalaow wrecz trzymam mokre pieluszki w palstiku w lodowce i kilka razy dziennie "obkladam psa, szczegolnie wewnetrzne stronu ud i wnetrze uszu (tam gdzie naczynka blisko skory)
- do "rozpracowania" kongi z mrozonym wsadem
Dom przed wysjciem do pracy
- rano przecieram podloge (kafle) bardzo mokrym recznikiem, a sam recznik zostawiam rozlozony
- zaciagam zaslony i rolety od poludniowej i wschodniej strony
- "dostawiam" doatkowa miske z woda
Pies na spacerze:
- dluzsze spacery "raniej" i "wieczorniej" (a nawet nocnie), gdy jest mniej skwarnie, reszta spacerow krotkie
- nie wymuszam ruchu (najlepiej pies luzem, nie rower etc, stajemy gdy pies sie zatrzyma w cieniu),
- czarna weteranka w ciagu dnia wychodzi przykryta mokra biala pieluszka
Pies w domu:
- przecieram czesto mokra szmatka, w czasie upalaow wrecz trzymam mokre pieluszki w palstiku w lodowce i kilka razy dziennie "obkladam psa, szczegolnie wewnetrzne stronu ud i wnetrze uszu (tam gdzie naczynka blisko skory)
- do "rozpracowania" kongi z mrozonym wsadem
-
- Informacje
-