śmierdzący oddech u psa
Póki bedziesz psa karmic paszą dla roslinożerców - smród bedzie istniał i sie będzie nasilał
-
to co w takim razie dać mu inną karmę? Tą co napisałam wcześniej polecił mi wet więc ją kupuję kiedyś dostawał inna ale on ma wrażliwy żołądek i nie zawsze mu podchodzą inne karmy i wtedy ma biegunki po tej jest spokój więc ją dostaje dwa razy w tygodniu dostaje gotowaną jagnięcinę specjalnie mu zamawiamy i gotujemy oczywiście bez soli.
Pies może miec reflux, częściowe cofanie się treści pokarmowej z żołądka i wtedy będzie śmierdziało z pyska, jest wiekowy gorzej trawi to również może byc powód. Przyjrzałabym się na Twoim miejscu bardziej żołądkowi i procesom trawiennym, leki zobojętniające kwas w żołądku. Popytaj veta co by wam polecił, w tym wieku wykonanie gastroskopii u psa może byc męczące z drugiej strony leczenie objawowe może okazac się niezbyt trafne. Poszukaj lekarza o specjalizacji gastrolog.
Może mieć jakąkolwiek dolegliwość ukłądu pokarmowego, która objawia się zmrodem z dziuba. Niestety, jak jelita niedomagają zapach musi być, albo z przodu albo z tyłu - gorzej jak tu i tu. Spróbój częściej dawać gotowane, bo piszesz, że mu służy, niekoniecznie jagnięcinę, ale inne mięsa, ogranicz suche, dodaj ziemniaki rozdrobnione, żwacze mielone i kefir jako naturalny probiotyk.
A badania profilaktycznie rób częściej, raz na rok przynajmniej - na przykład przy okazji szczepienia.
kasik.u
A badania profilaktycznie rób częściej, raz na rok przynajmniej - na przykład przy okazji szczepienia.
kasik.u
-
Pedigree dentastix nie chce jesc powach i zostawi ziemniakow ani zadnych nabialow jesc nie moze bo pozniej cierpi na biegunki niestety to w takim razie ograniczymy sucha karme i bedziemy dawac czesciej gotowanane i zobaczymy czy cos sie zmieni bo co do weta to juz naprawde mamy ostatnio totalny brak zaufania co do jego oddechu bo oni sami nie wiedza co z tym zrobic, a jakie miesko jeszcze polecacie?
Kupuj wołowinę poprzerastaną, taką drugiego gatunku - najlepsza dla psów, indyk itp.
Nie dawaj dental stix to jest dziadostwo, spróbuj z rumen tabs, działają rewelacyjnie na ukłąd pokarmowy, z algami morskimi...
Nie dawaj dental stix to jest dziadostwo, spróbuj z rumen tabs, działają rewelacyjnie na ukłąd pokarmowy, z algami morskimi...
-
ok na pewno spróbuję z mięskiem wołowym na pewno spróbuje i tak mi wszystko jedno bo jagnięcina do tanich nie należy niestety ale dla mnie psiak jest najważniejszy a co do indyczego to ten sam objaw co z kurczakiem ostra biegunka i wymioty więc odpada a co do tabletek to nie wiem czy mu się przydadzą wyczytałam że one działają tak że wspomagają apetyt ale mój je ładnie nie mamy z tym problemów no i że te tabletki działają tak że pies nie zjada kup na spacerze z tym też problemów nie mamy on nic na polu nie zje no chyba że cieczkę poliże czego mu nie pozwalamy bo później wymiotuje i tyle więc nie wiem czy te tabletki będą akurat dla niego odpowiednie
Ja na smród z pyska stosuję Dental fresh może być taki do wody, albo w spray'u. Do wody nie stosuję, bo lepiej działa w koncentracie. Pryskam psu zęby i do środka paszczy I działa! Usuwa osad z zębów, bo głównie na tym mi zależało, ale też nie śmierdzi.
I co tam z tym oddechem/ Coś pomogło ? Mój też tak ma ale ma kamień i usuwam mu raz na jakiś czas ale to trzeba robić pod narkozą a on już jest w średnim wieku i nie chcę go męczyć. Niby mam szczoteczkę i pastę ale ciężko mu umyć zęby i kamień szybko narasta . Ratujemy się tak jak ktoś już pisał, sprayem do pyszczka i przecieraniem zębów szmatką z pastą. Trochę pomaga. Ponoć też chlorofil podany z wodą do picia psu neutralizuje zapach , muszę spróbować. Pozdrawiam.
-
- Informacje
-