Uczulenie na Advantix
Co mozecie zaproponować zamiast Advantixu, który i owszem działa, ale pies drapie sie jak szalony. Piesek jest z tych reagujących drapaniem (podejrzenie alergii), a mamy wysyp kleszczy i muszę mieć cośsprawdzonego.
może frontline
to sa reakcje osobnicze i mogą być na każdy inny preparat
Tym razem wypróbowałam Frontline- i owszem pies sie nie drapie, ale za to kleszcze mają go raczej w głępokim poważaniu, wyciagam żywe i napite. Psa przegladam po każdym spacerze, a i tak codziennie jakiś dziki lokator się znajdzie, albo na zwierzaku, albo po domu paraduje jak po swoim;-). Mieszkam na terenie endemicznym , blok przy samym lesie, sama na spacerze strząsam z siebie stada kleszczy. Kurcze -przegladam substancje czynne w preparatach i albo to co w advnatixie na co jest uczulenie, albo to co we frontline - co nie działa:-( Jakieś jeszcze propozycje?
To i ja się podłączę pod temat.
Suka dwa dni temu zakroplona advantixem u weterynarza. Po powrocie do domu zaczęła się dziwnie zachowywać: zrywała się nagle i biegała po mieszkaniu, chowała się, jakaś taka przestraszona była, w końcu schowała się w łazience i tak przez 2 dni. Jadła normalnie.Dzisiaj jest lepiej, zaczęła się bawić. I ogólnie wszystko jakby wróciło do normy. Czy możliwe, że to reakcja na advantix? W tamtym roku kilka razy stosowaliśmy advantix, ale takich reakcji nie było.
Suka dwa dni temu zakroplona advantixem u weterynarza. Po powrocie do domu zaczęła się dziwnie zachowywać: zrywała się nagle i biegała po mieszkaniu, chowała się, jakaś taka przestraszona była, w końcu schowała się w łazience i tak przez 2 dni. Jadła normalnie.Dzisiaj jest lepiej, zaczęła się bawić. I ogólnie wszystko jakby wróciło do normy. Czy możliwe, że to reakcja na advantix? W tamtym roku kilka razy stosowaliśmy advantix, ale takich reakcji nie było.
Ja dzisiaj niestety także po advantix`ie u psa zaobserwowałam reakcje alergiczną pod postacią wysypu krostek na całym ciele psa póki co ma około 10 krostek dość sporych a wylałam to na nią jakieś dwie godziny temu. Wcześniej lałam advantix i chyba nie było tego ( może nie zauważyłam?) , w każdym razie poczekam i podałam alertec. Jeśli nie przejdzie to ją wykąpie.
Lubię advantix bo zawsze działam przeciw komarom, innych tego typu kropli nie ma na komory również... ;/
Lubię advantix bo zawsze działam przeciw komarom, innych tego typu kropli nie ma na komory również... ;/
-
Tak advantix uczula niestety ale tak jest mniej lub bardziej i nie ma ochrony od komarów trzeba przetrwać ugryzienia komarów lub uczulenie
Może spróbuj specjalnych obroży przeciw kleszczom? Też są skuteczne, a może w waszym przypadku będą mniej alergenne? Ja używam dla swojego psa obroży sabunol, więc szczerze mogę je polecić - sprawdzone i skuteczne Dodatkowo w Krakvecie są w atrakcyjnej cenie - wypróbuj, może akurat będą idealne dla twojego czworonoga.Lucjanna pisze: ↑08 marca 2014, 18:45Co mozecie zaproponować zamiast Advantixu, który i owszem działa, ale pies drapie sie jak szalony. Piesek jest z tych reagujących drapaniem (podejrzenie alergii), a mamy wysyp kleszczy i muszę mieć cośsprawdzonego.
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-chy-26153-SABUNOL-PLUS-obroza-przeciw-pchlom-i-kleszczom-dla-psa-50cm.html
-
- Informacje
-