czy częste kąpanie szkodzi?
Moze zapytam o szczeniaczki jak czesto kapiecie maluszki? ja mam szczeniaczka yoreczka i kapie go tak jak doroslego od pewnego czasu. Gdy przyjechal do mnie byl juz kapany skonczyl ok3 miesiecy!Pozniej zaczelam go kapac tak jak dorowlego psa uzywajac szamponu dla szczeniat Bio-Groma . Szampon jednak ten sie nie sprawdzil , pies zaczal mi sie po nim drapac Lekarz po wykluczeniu zmian skornych zmienil na szampon dla szczeniakow Dr Lucy. Heartie konczy nie dlugo pol roku i zaczynam go kapac juz w szamp=ponie dla yorkow zaczne od gotlleiba , Wyprobowlam na malych odcinkach cialka myjsc pupke brzusio nie ma swedzenia , drapania wiec powinno byc ok A wy jak i kiedy kapiecie swoje szczeniaczki?
-
Witaj
Ja bym Ci dla Yoreczka szczeniaka polecała kosmetyki KW , są bardzo delikatne , ja używam na swoich dziewczynach szmponu proteinowego KW i KW Supergroom ( tak na 15 minut przed kąpielą nakładam na dziewczyny ) oraz KW Pelskur traktuje jako odżywkę ( czyli po kąpieli nakładam to na nie lekko masując i zmywam tak po 3-5 minutach )
No i przed suszeniem suszarką delikatnie pryskam Bio Groom Coat Polish ( włos jest jak jedwab super sie czesze , a przecież jedna z moich dziewczyn ma baaaaaaardzo długi włos )
Zaznacze że moje dziewczyny mają 8i 11 miesięcy
Pozdrawiam Basia
Ps Jak masz jakieś pytania na temat kosmetyków KW to chętnie Ci odpowiem na priv ))
Dodam jeszcze że choć nie tanie są te kosmetyki to bardzo gęste , szampon nie chce wylecieć z butelki a pozostałe co Ci opisałam to kremy rozcieńczane w proporcji łyżeczka na 25oml i mi te 250ml starcza na 3 kąpiele 2 dziewczyn . więc na jednego pieska 250ml starczy na 6 kąpieli )
Więc jak pisałam kosmetyki są bardzo wydajne ))
Ja bym Ci dla Yoreczka szczeniaka polecała kosmetyki KW , są bardzo delikatne , ja używam na swoich dziewczynach szmponu proteinowego KW i KW Supergroom ( tak na 15 minut przed kąpielą nakładam na dziewczyny ) oraz KW Pelskur traktuje jako odżywkę ( czyli po kąpieli nakładam to na nie lekko masując i zmywam tak po 3-5 minutach )
No i przed suszeniem suszarką delikatnie pryskam Bio Groom Coat Polish ( włos jest jak jedwab super sie czesze , a przecież jedna z moich dziewczyn ma baaaaaaardzo długi włos )
Zaznacze że moje dziewczyny mają 8i 11 miesięcy
Pozdrawiam Basia
Ps Jak masz jakieś pytania na temat kosmetyków KW to chętnie Ci odpowiem na priv ))
Dodam jeszcze że choć nie tanie są te kosmetyki to bardzo gęste , szampon nie chce wylecieć z butelki a pozostałe co Ci opisałam to kremy rozcieńczane w proporcji łyżeczka na 25oml i mi te 250ml starcza na 3 kąpiele 2 dziewczyn . więc na jednego pieska 250ml starczy na 6 kąpieli )
Więc jak pisałam kosmetyki są bardzo wydajne ))
-
Dzień dobry,ania i piesek ozzy pisze: ↑20 czerwca 2007, 16:15mój pies jest cały czas w domu i nie jest puszczany samopas wychodzi tylko na smyczy lub na podwórko. lubi się tarzać w piasku ale śpi ze mną w łóżku. to mały pies i ma średniej długości sierść. dzisiaj był kąpany a przed tem na wielkanoc. czy częstrze kąpanie niż dotychczas by mu nie zaszkodziło? jak często mogę go kąpać?
kąpiele u psa z sierścią podszerstkową - czyli taką która jest wymieniana w okresach linienia (zazwyczaj 2 razy do roku) można wykonywać nie częściej niż co miesiąc, u psa z sierścią bez podszerstka nawet co 2 tyg., oczywiście jeżeli jest nagła potrzeba jak np.: zabrudzenie błotem, martwymi zwierzętami czy kałem itp. nie zrobimy psu krzywdy jak wykąpiemy go wcześniej.
Pozdrawiam
lek. wet. Karolina Miechowska
-
- Informacje
-