Psie "poduszki"
Witam. Kolezanka mi powiedziała że jak przyjdzie z morzu smaruje swojemu sznaucerkowi miniaturce łapki. jest mały i mu marzna.zastanawiam sie czy swojemu labkowi tez powinnam smarowac. i nawet jeśli niema morozu czy to co szkodzi jak posmaruje sie psu poduszki ? i czy potrzebny jest do tego specjalny krem czy moze byc ludzki krem np do rąk? powiedziała mi tez że od kąd mu smaruje nie ma takich szorstkich poduszek.jej pies ma 8 lat mój 8 miesiecy ale zauwazylam ze srodek poduszki ma gladki a na bokACH troszke szorstki.jeśli można smarowac to czy trzeba po kazdym spacerze czy moze wystarczy np raz na dzien ?
można mu smarować łapy, są do tego psie kosmetyki, lub kremem z lanoliną to zmiecza naskórek i nie ma wtedy uczucia szorstkości. Opuszki lepiej się ścierają.
Witam! Mam rocznego owczarka niemieckiego. Do tej pory miała już trzy razy przeciętą poduszkę ( za każdym razem inną ). W zasadzie to nie wiem czy przeciętą czy jej popękały. Czy jest możliwość, żeby pies miał tendencję do pękania poduszek? Jeśli tak to co robić?
jest takowa możliwość ale nie widziałem aby pękały aż do krwi ( mówię o zdrowych opuszkach). Pęka ale ta powierzchniowa czarna warstwa ten zrogowaciały naskórek. Stosuje się wtedy odpowiednie kosmetyki, ale zawsze lepiej aby taką zmiane pokazać lekarzowi
-
- Informacje
-