Klapnięte uszy
zastosować metody korygowania ułożenia chrząstki małżowiny usznej poprzez odpowiednie podklejania i masaże . Zgłoś się do lekarza na pewno powie co robić.
Mam ten sam problem mojemu yorkowi też nie stoją uszka tzn jedno tak w miarę się trzyma,a drugie łamie w połowie. Próbowałam już plastrów,ale nie wiem czy nie pomogło ,bo akurat wymieniał zęby. Choć powiem,że od czasu kiedy go przywiozłam zrobił postęp. Ma teraz 6 miesięcy,kupiłam go jak miał 3 miesiące. Czy to nie za późno,? mam czekac aż uszka mu staną? Plaster wystarczy przykleić na koniuszku? czy trzeba całe uszko zwinąć i dopiero?bo słyszałam o różnych metodach. Od wczoraj masuję mu uszka..
nie każdemu psu staną uszy. Najlepiej pokazać go lekarzowi , który oceni czy ruszć te uszy.
więc ja już nie wiem co mam robić wet karze tylko masować..ale ile można.. jedno uszko mu stoi,a drugie leży. Nie wiem może zbyt późno była interwencja..co jeszcze mogę zrobić??podaję mu fosforan wapnia...ma teraz 6,5miesiąca.Uszka ma nawet duże ,bo po tacie..
popieram dipsa po co męczyc pieska ,ludzie sami stwarzają sobie problemydipsa pisze:A co za różnica czy stoją czy nie? Jeśli nie wystawiacie yorków to chyba nie ma sensu męczyć zwierzaczka podklejaniem uszu itp....
Mój ma 2 miesiące na razie mu nie stoją , Jeśli tak pozostanie to trudno... I tak jest najpiękniejszy
Klapnięte ucho może mieć kilka powodów:
złe osadzenie (za nisko)
uszy za ciężkie
problem z pochodzeniem (jeżeli pies jest bez metryki to wręcz jest to pierwszy powód)
zła gospodarka witaminowo mineralna i słaba tkanka chrzęstna lub chrzęstna i kostna
złe osadzenie (za nisko)
uszy za ciężkie
problem z pochodzeniem (jeżeli pies jest bez metryki to wręcz jest to pierwszy powód)
zła gospodarka witaminowo mineralna i słaba tkanka chrzęstna lub chrzęstna i kostna
-
- Informacje
-