Co lepsze ? CIEP,ŁA WODA CZ ZIMNA .
- matysiulka5
- Kontakt:
GDY MYJE MOJEGO FOKUSA nie wiem jaką wodę odkręcić . Zimną czy ciepłą . POMOCY !!![
-
Chlodniejsza niz dla ciebie, ale nie zimna, ciepla, przyjemna dla dloni...
- matysiulka5
- Kontakt:
bardzo wam dziękuje , może ktoś jeszcze da propozycje .??
to logiczne ze letnia jak mozna wykapac psa w zimnej wodze to nieludzkie moim zdaniem!my tez bysmy nie chcieli byc sie w zimnej wodzie...
Wcale swojego ON-ka długowłosego nie kąpię, a jedynie regularnie go czeszę i pies nie śmierdzi. Za to latem kąpiel w naturalnych zbiornikach wodnych do woli.
Jakbyś drogi Szames miał np. pudla albo maltańczyka to kąpiel tylko latem w naturalnych zbiornikach skończyłaby się nieciekawie dla psa
Znowu ciągłe kąpiele w przypadku ON-a nie są dobre ale to rodzaj szaty nieprzepuszczalnej
Rodzaj kąpieli, ich częstotliwość zależy więc od kilku czynników - od warunków trzymania, stopnia i rodzaju zabrudzenia, i co najważniejsze struktury szaty.
Jedne wystarczy raz na jakiś czas polać wodą a inne trzeba kąpać nawet co tydzień.
Na pewno w przypadku kąpieli psa nie wolno potraktować ani zimną ani gorącą wodą i dobrze wysuszyć.
Znowu ciągłe kąpiele w przypadku ON-a nie są dobre ale to rodzaj szaty nieprzepuszczalnej
Rodzaj kąpieli, ich częstotliwość zależy więc od kilku czynników - od warunków trzymania, stopnia i rodzaju zabrudzenia, i co najważniejsze struktury szaty.
Jedne wystarczy raz na jakiś czas polać wodą a inne trzeba kąpać nawet co tydzień.
Na pewno w przypadku kąpieli psa nie wolno potraktować ani zimną ani gorącą wodą i dobrze wysuszyć.
Wiem, Pianistko i dlatego współczuję właścicielom wymienionych przez Ciebie ras, a sam cieszę się, że nie mam z kąpielą kłopotu.pianistka pisze:Jakbyś drogi Szames miał np. pudla albo maltańczyka to kąpiel tylko latem w naturalnych zbiornikach skończyłaby się nieciekawie dla psa
.
ON-ki są naj..., naj...: ja do lasu, pies ze mną, ja do wody - pies ze mną, etc. etc
Widzę droga Pianistko, że doskonale się rozumiemy . Psa kupiłem po to, by mieć towarzysza do biegania i jazdy rowerem.
Ogólnie teraz widzę że ludzie się często na psa do domu decyduję. Sama mam owczarka już kilka lat i różne mu już diety robiłam, żeby jakoś bardziej zadbać o jego zdrowie, teraz mu wodę daję inną bo Lourdes Detox Aqua alkaliczną, antyoksydacyjną i ma wpływ. Sierść choćby się wzmocniła, nie zostawia tyle włochów wszędzie dokoła w domu.
-
- Informacje
-