OPUSZKI
Moja suczka ma 11 mies., waży 4 kg. Z ouszka tylnej łapkiodpadła jej połowa skóry. Zostało takie różowe delikatne ciałko. Na drugiej łapce na opuszku również można zauważyć minimalny odprysk. Często liże te łapki (tylne). Co robić?
Iśc migiem do weta prowadzącego psa
trzeba znaleźć przyczyne takiego stanu albo chodzenie po bardzo szorstkich podłożach albo jakaś choroba łap.
Piesek jest już po konsultacji. Stwierdzono, że obecnie jest dużo takich "kulawców" a przyczyną może być mróz. Zaordynowano: chlorheksydyna do przemywania opuszek, oridermyl i linomag do smarowania.
mróz ????????????? w maju?????????????? Ty na biegunie może mieszkasz.
Panie Doktorze, proszę się ze mnie nie wysmiewać. Jako zupełna dyletantka w tej dziedzinie, w dobrej wierze zastosowałam się do sposobu leczenia psa i do tłumaczenia Pani Katarzyny Marzewskiej - lekarza weterynarii, że skutki odmrożeń mogą się tak późno objawiać. Mając na uwadze Pana dobre chęci i to, że poświęca Pan swój prywatny czas na udzielanie porad i odpowiedzi, składam Panu serdeczne podziękowania. Chętnie odwiedzałabym Pana gabinet, ale mieszkam w Olkuszu.
no to niedaleko jeszcze z 10 lat i miejskie autobusy połączą oba nasze miasta, a te łapy jak nie będą się goiły to pokaż jeszcze jakiemus lekarzowi, pracuje już o Boże dzisiaj rozpoczynam 12 rok pracy i nie widziałem odmrożonych złuszczających sie opuszek.
I znów mi Pan poświęcił swój czas. Jest Pan naprawdę lekarzem przez duże L. Dziękuję.
Opuszki na szczęście się wygoiły. Pozdrawiam.
Opuszki na szczęście się wygoiły. Pozdrawiam.
super bo jest piękna pogoda i psina chce pobiegać.
-
- Informacje
-