szampon dla labka

Dyskusje o pielęgnacji psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

megan

14 lutego 2007, 19:00

Proszę o radę jaki szampon będzie odpowiedni dla czarnego labka, żeby miał ładny kolor oraz połysk. Psa kąpię często pod prysznicem myjąc go samą wodą, ale czasami muszę użyć coś co zneutralizuje smród okolicznych pól, gnojówek itp.
agaaga001

15 lutego 2007, 09:55

witam!

wiesz co kuplm jakis czas temu szampon dla psow o siersci czarnej (bo mam czarnego labradora) nie dosc ze siersc po nim blyszczy to robi sie miekksza..... efekt uboczny: spora ilosc lupiezu, gdy moj weterynarz sie o tym szamponie dowiedzial powiedzial ze moge go wylac, ze wzgledu iz to tak jakbym uzywala farby do wlosow, i ze uczulaja te szampony.... powiedzal mi ze mam kupic zwykly zwyczajny szampon do wlosow, i ze stan siersci (kolor, polysk etc.) ni ejest zalezny od szamponu tylko od diety jaka serwujemy psiakowi.... brak polysku przebarwienia cyz cos takiego to efekt braku aminokwasow
dal mi dobra rade, jest taki srodek niestety nie znam nazwy ktory zawiera hmm... melanine? czy cos na literke "M", poza tym sa karmy taki ejak royal canin ktore zawieraja to co potrzebne jest na siersc dla psiaka.... ide z wizyta do weterynarza 27 lutego wiec dowiem sie o dokladna nazwe tego srodka:)

ale napisalam referat

podsumowujac zwykly zwyczajny szampon dla psow

pozdrawiam
Agnieszka:)
Marzena

15 lutego 2007, 10:41

Witam Serdecznie,

Nie wszystkie szampony działąjące na wybarwienie włosa zawierają farbę wręcz przeciwnie polecane sa np. przed wystawa ,oczywiscie dobre żywienie pieska jest podstawa , bo jesli bedzie zle zywiony to zaden nie pomoze ,ale szamony dobrej jakosci jak najbardziej pomoga uzyskac jeszcze lepszy połysk i kolor ,polecam :

http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=5090

http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... cts_id=406

http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... cts_id=645

http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=1780

Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
megan

18 lutego 2007, 21:15

agaaga001 pisze:witam!

wiesz co kuplm jakis czas temu szampon dla psow o siersci czarnej (bo mam czarnego labradora) nie dosc ze siersc po nim blyszczy to robi sie miekksza..... efekt uboczny: spora ilosc lupiezu, gdy moj weterynarz sie o tym szamponie dowiedzial powiedzial ze moge go wylac, ze wzgledu iz to tak jakbym uzywala farby do wlosow, i ze uczulaja te szampony.... powiedzal mi ze mam kupic zwykly zwyczajny szampon do wlosow, i ze stan siersci (kolor, polysk etc.) ni ejest zalezny od szamponu tylko od diety jaka serwujemy psiakowi.... brak polysku przebarwienia cyz cos takiego to efekt braku aminokwasow
dal mi dobra rade, jest taki srodek niestety nie znam nazwy ktory zawiera hmm... melanine? czy cos na literke "M", poza tym sa karmy taki ejak royal canin ktore zawieraja to co potrzebne jest na siersc dla psiaka.... ide z wizyta do weterynarza 27 lutego wiec dowiem sie o dokladna nazwe tego srodka:)

ale napisalam referat

podsumowujac zwykly zwyczajny szampon dla psow

pozdrawiam
Agnieszka:)
Dzięki Agnieszko za radę, jak możesz dowiedz sie od weterynarza dokładnie, może to chodzi o lanolinę? Pozdrawiam megan.
Gość

18 lutego 2007, 21:30

Dziękuję za odpowiedź. sprawdziłam te szampony w opisach i mam do wyboru albo pierwszy albo ostatni z listy. Z tego co wyczytałam to pozostałe 2 zmiękczją sierść lub nadają jej puszystość, mnie natomiast zależy na sierści twardej jaką mają labradory. Czy te produkty są dostępne w lecznicy na Zlotego wieku, czy jeśli je zamówię ale odbiorę tam osobiście to płace za transport?
Pozdrawiam-megan
Gość

18 lutego 2007, 23:42

Przy odbiorze osobistym nie płacisz za transport. Najlepiej chyba zamówić, bo w lecznicy na pewno nie ma pełnego asortymentu sklepu.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

20 lutego 2007, 11:23

dokładnie zamów przez internet z odbiorem na Złotegoi Wieku a nie zapłacisz ani 1 gr. więcej.
pawel

20 lutego 2007, 22:03

megan pisze:Proszę o radę jaki szampon będzie odpowiedni dla czarnego labka, żeby miał ładny kolor oraz połysk. Psa kąpię często pod prysznicem myjąc go samą wodą, ale czasami muszę użyć coś co zneutralizuje smród okolicznych pól, gnojówek itp.
Mam czarnego labka (roczna suczke) i nie stosuje zadnego szamponu a siersc ma wspaniala blyszczaca i miekka. Jest to zasluga karmy jaka stosuje a nie tylko szamponu. Moja suczka czesto plywa w okolicznych stawach i nawet wtedy jej nie kapie, bo nie ma takiej potrzeby. Nie pachnie brzydko. Ja unikam szamponow bo to nic takiego dobrego wole wyczesac psa. Karmie ja od samego poczatku karma MASTERY ktora polecila mi Pani od ktorej kupilem szczeniaka. Na poczatku dodawalem do karmy jajko (zoltko) raz na jakis czas ale teraz od kilku miesiecy nie podaje i zmiany nie widze.
Polecam karme Mastery a zobaczysz ze jest efekt. Ja kupuje worek 20kg w sklepie krak-vetu.
Splukanie woda czysta jest napewno zdrowsze niz mycie szamponem.
To jest moje zdanie :)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje