SABUNOL NA KLESZCZE.
-
- Kontakt:
Wszyscy chwalą sabulon. Podaje ci jak inne osoby opisują ten preparat na innym forum "Rewelacyjny preparat. Nareszcie znalazłam skuteczny środek przeciw kleszczom dla mojego berneńczyka. Dotychczas stosowałam Frontline i innne np. Firmy Bayer - a kleszcze i tak dopadały psa. Od czasu jak stosujemy co 4 tygodnie Sabunol/krople nie znalazłam na skórze psa ani jednego kleszcza. Poza tym po zastosowaniu preparatu pies się nie drapie co zdarzyło się przy innych." lub "Kupiłam preparat głownie z myślą o ochronie psów przed kleszczami i jestem bardzo zadowolona.Od momentu zaaplikowania znalazłam może 1 kleszcza.Ponieważ wcześniej znajdowałam na każdym psie kilka potworów dziennie więc skuteczność kropli oceniam jako bardzo dobrą,lepszą niż Frontline,który ostatnio był do niczego." Ja osobiście nie używam na moich psach sabulonu ale masz tu kilka dobrych opini. A tu link gdziesz możesz sobie przeczytać troszkę o tym preparacie http://www.czterylapy.pl/product.php?p=1527
-
- Kontakt:
Są również inne preparty też cenione (Fiprex albo Advantix). Oczywiście każdy pies reaguje inaczej na wszystkie.
Moj wet sceptycznie odnosi sie do Sabunolu. Sam zastanawialem sie nad nim bo jest tani ale doszedlem do wniosku ze nie warto ryzykowac. Ja stosuje na przemian co niecały miesiąc raz Fiprex raz Expot i od 3 miesięcy moj pies nie przyniosl zadnego kleszcza, a biega po lasach lakach itd.
-
- Informacje
-