Witam. Od kilku dni mam drugiego - tym razem długowłosego psiaka.
Wkrótce będę musiała się zaopatrzyć w odpowiedni szampon. Sunia ma sierść szaro - czarną, delikatną, dosyć gęstą i dłuższą.
Interesują mnie szampony bezpieczne, zdrowe i w dobrej cenie.
Macie jakieś propozycje? Może jakaś konkretna firma?
Dodatkowo chciałabym się zapytać, czy psy można kompać w szamopnie NIZORAL? Słyszałam, że jak najbardziej, więc chciałabym się upewnić...
Szampon dla dorosłego psa długowłosego. Psi, czy Nizoral?
Dobre będą szampony dla psów długowłosych o sierści delikatnej lub jedwabistej, no i przy psie długowłosym w zasadzie zawsze trzeba używać też odżywki. Mogę polecić Jean Pierre Hery, bardzo fajny jest też szampon dr Seidla dla psów długowłosych (niedrogi), szampony Ring 5 i Iv San Bernard, Dr Lucy. Co do Nizoralu to stosować go można tylko raz na jakiś czas i to tylko w razie kłopotów ze skórą typu łupież, grzybica itd. Nie polecam do zwyczajnej kąpieli, poza tym zależy jak duży jest pies, ale nie wyjdzie to tanio
Również polecam szampon Hery albo Iv San Bernard.
Nizoralu nie polecam do "zwykłych" kąpieli.
Nizoralu nie polecam do "zwykłych" kąpieli.
-
Ja też jako posiadaczka długowłosego psa (między innymi, bo gromadka to u nas zwierząt spora) mam czasem problem z kąpaniem, ale to raczej kwestia lenistwa, bo co do szamponów to ostatnio przerzuciliśmy się na Botaniqę ( xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx - bdb szampony, koleżanka która ma charta afgańskiego polecała, no i faktycznie się dobrze sprawdza.
Na jamniku:)
Na jamniku:)
A co polecacie dla shih-tzu? Przez zimę trochę zarósł i lekko się pokołtunił, macie jakiś sposób na to? Oprócz nożyczek oczywiście:)
-
- Informacje
-