Bardzo proszę o pomoc. mam 10 tygodniowego psa rasy York:) Dopiero za jakieś 2 tygodnie będzie mógł wychodzić na dwór, ale chciałam już teraz zaopatrzyć się w smycz i szeli- bo wiem, że sa lepsze niż obroża.
Wybrałam takie szelki firmy WOZA bo słyszałam , że jest bardzo dobra.
http://www.woza.pl/warehouse/photos/sze ... ve_100.jpg
Niestety smycz nie wiem jaką. Czy taką skorzana czy moze wyciagana tasme albo linke. Dodam, że taka najdłuższa jaką widziałam (skórzana) ma 1,50 m.
bardzo prosze o pomoc i rade......Gdyż pierwszy raz mam takiego małego pieska i kompletnie nie wiem, co robić. wczesniej miałam bokserke i dobermana....
pozdrawiam i z góry dziękuje:) :)
Jakie szelki dla yorka? jaka smycz- linka, taśma,skorzana?
Witam!
Myślę, że najlepiejbędzie jak zajrzysz na forum xxxx, tam wszystkie problemy dotyczące piesków tej rasy są bardzo szczegółowo omawiane przez hodowców i miłośników rasy.
Jedni uważają, że yorkowi wystarczy taka krótka 1,5m smycz, bo nie bedzie ciągnął. Ja posiadam 5m flexi i jestem zadowolona. Kiedy psinka miała cieczkę nie spuszczałam jej w czasie spacerów, a mimo wszystko miała pewną swobodę.
Myślę, że najlepiejbędzie jak zajrzysz na forum xxxx, tam wszystkie problemy dotyczące piesków tej rasy są bardzo szczegółowo omawiane przez hodowców i miłośników rasy.
Jedni uważają, że yorkowi wystarczy taka krótka 1,5m smycz, bo nie bedzie ciągnął. Ja posiadam 5m flexi i jestem zadowolona. Kiedy psinka miała cieczkę nie spuszczałam jej w czasie spacerów, a mimo wszystko miała pewną swobodę.
Witam
Sugerowalabym raczej szeleczki tasmowe badz welurowe gdyz sa delikatniejsze .....
Jesli chodzi o długosc smyczy to rzeczywiscie wszystko zalezy czy chcemy wiekszej swobody dla psiaczka czy raczej mniejszej
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Piskorz
Krakvet
Sugerowalabym raczej szeleczki tasmowe badz welurowe gdyz sa delikatniejsze .....
Jesli chodzi o długosc smyczy to rzeczywiscie wszystko zalezy czy chcemy wiekszej swobody dla psiaczka czy raczej mniejszej
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Piskorz
Krakvet
-
- Informacje
-