Jakie szelki dla yorka? jaka smycz- linka, taśma,skorzana?

Dyskusje o pielęgnacji psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

dipsa

04 września 2008, 20:56

Bardzo proszę o pomoc. mam 10 tygodniowego psa rasy York:) Dopiero za jakieś 2 tygodnie będzie mógł wychodzić na dwór, ale chciałam już teraz zaopatrzyć się w smycz i szeli- bo wiem, że sa lepsze niż obroża.
Wybrałam takie szelki firmy WOZA bo słyszałam , że jest bardzo dobra.

http://www.woza.pl/warehouse/photos/sze ... ve_100.jpg

Niestety smycz nie wiem jaką. Czy taką skorzana czy moze wyciagana tasme albo linke. Dodam, że taka najdłuższa jaką widziałam (skórzana) ma 1,50 m.

bardzo prosze o pomoc i rade......Gdyż pierwszy raz mam takiego małego pieska i kompletnie nie wiem, co robić. wczesniej miałam bokserke i dobermana....

pozdrawiam i z góry dziękuje:) :)
york001

07 września 2008, 20:36

Witam!
Myślę, że najlepiejbędzie jak zajrzysz na forum xxxx, tam wszystkie problemy dotyczące piesków tej rasy są bardzo szczegółowo omawiane przez hodowców i miłośników rasy.
Jedni uważają, że yorkowi wystarczy taka krótka 1,5m smycz, bo nie bedzie ciągnął. Ja posiadam 5m flexi i jestem zadowolona. Kiedy psinka miała cieczkę nie spuszczałam jej w czasie spacerów, a mimo wszystko miała pewną swobodę. :D
Marzena

08 września 2008, 11:19

Witam

Sugerowalabym raczej szeleczki tasmowe badz welurowe gdyz sa delikatniejsze .....

Jesli chodzi o długosc smyczy to rzeczywiscie wszystko zalezy czy chcemy wiekszej swobody dla psiaczka czy raczej mniejszej :)

Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Piskorz
Krakvet
ODPOWIEDZ
  • Informacje