JAk ?
JAk rozczesać bardzo drobniutkiej i młodej yoreczce sierść gdy w swoim życiu była tylko kilka razy bylejak poczesana ( ma 8 miesięcy ). nie była też obcinana itp. Chcicłabym ją rozczesać bo się bardzo męczy, a obstrzyżenie nie wchodzi w grę ponieważ nie jest to mój pies tylko się nim opiekuję prze 3 najbliższe tygodnie. Proszę mi powiedzięć jak ją najłatwiej i najostrożniej rozczesać zwykłym domowym sposobem. dodam, że próbowałam już nawet odżywki ale nic nie skutkuje. Pomóżcie !!!
Niestety,nie rozczeszesz tych kołtunów zwykłym,domowym sposobem.Mam yorka,i wiem co mowie.Zimą zakładam mu ubranko,pod ubrankiem włosy sie kołtunia strasznie.NIe byloby problemu,gdybym wtedy go czesala codziennie,ale czasem mi sie zwyczajnie nie chce.A potem załuję,kiedy widze te skoltunione wlosy:( Ale ja na to stosuje odzywke Hery -Demelant Eclat.Po niej wlosy sie łatwo rozczesuje,inaczej sie naprawde nie da.Pies cierpi przy takim czesaniu bez tego.Polec włascicielom pieska te odzywke,co prawda kosztuje nie malo,ale zakup sie oplaca,jest wydajny.Yorkom trzeba poswiecac czas przy pielegnacji szaty,jak ktos nie ma czasu ani cierpliwisci,nie powinien miec takiego psa.Bo szkoda go.W tym przypadku jaki opisalas,to albo demelant albo niestety obciac.Ja od poczatku uzywam kosmetykow tej firmy,sa wydajne,dlugo je mam.Zakup raz a dobrze.Nie poradze ci domowych srodkow,bo nie wiem jakie,skoro odzywki nie skutkuja.Nie wyobrazam sobie czesania,szarpania wlasciwie bez tych kosmetykow.KIedys,gdy mi zabraklo bylam zła,ze na czas nie zamowilam.Pozdrawiam
Przeczytałam Twoj post raz jeszcze i oczom nie wierzę! Jak to mozliwe ze york byl nie czesany prawie wcale?Kim jest własciciel? Widzę,ze Ty byłabys dobra włascicielka tego cudnego pieska.Takim jak tamci powinno sie go zabrac!Mysle ze w tym przypadku najlepiej jakby sie obcieło yoreczke na króciótko i pozwolic nowym włosom rosnac swobodnie,i NIE ZANIEDBAC GO JUZ NIGDY.
Pozdrawiam i napisz o poczynaniach:)
Pozdrawiam i napisz o poczynaniach:)
-
- Informacje
-