dzis popołudniu jamnik urodził mi 3 małe kundelki ale wogule sie nimi nie zajmuje nawet do nich nie zajrzy jak go kładłem do nich to suka po nich deptała tak jak by ich wogule nie było jest mi z tego powodu bardzo przykro te małe cały czas piszczą nie wiem co robic z nimi z matka to samo ;/ czy pomoze w tym wypadku weterynarz ;/ ...
edit:
próbowałem nawet przykładac male do sutkow matki ale wogule sie do nich nie przyczepialy ;/ nie wiem co mam robic to wydaje mi sie bezsensu a najgorsze jest to ze moi rodzice nie akceptuja tych kundelkow bo to duzy kłopot ;/
edit:
przed chwila suka zamiast isc do młodych to położyła sie do spania 2 m dalej czy to nie jest dziwne ?
Jamnik urodził 3 małe szczeniaczki
Są suki które nie mają instynktu macierzyńskiego. Szczeniaczki musicie dokarmiać.
Duży kłopot . Cóż sukę się pilnuje albo sterylizuje aby nie było takich kłopotów
Duży kłopot . Cóż sukę się pilnuje albo sterylizuje aby nie było takich kłopotów
Szczeniaki musza być dokarmiane co 2 godziny mlekiem matki bądź specjalnym mlekiem, masowane i trzymane w b.dużym cieple (minimum 20 C z tendencją do 25 C)
Jezeli matka nie zacznie karmić to trzeba je dokarmiać (mleko jest do kupienia w lecznicy weterynaryjnej) albo znaleźć mamkę, albo ... co jest straszne i ostateczne (!) poddać humanitarnej eutanazji. Lepsze to niż skazanie tych maleństw na powolną śmierć z głodu . I nie wolno się usprawiedliwiać sie tym że sa to kundelki !
Nie rozumię Twoich rodziców.
PIES = PIES - niezależnie czy jest to champion czy burek !
I należy mu się szacunek !
Ktoś dopuścił do tej ciąży - a był to człowiek i człowiek ponosi winę ! Nie suka ! I człowiek jest odpowiedzialny za los tych maleństw.
Sukę bym wysterylizowała bo niechcianych psów jest za dużo -( A za pól roku , za rok , za dwa znowu może być wpadka.
Jeżeli suka nie ma instynktu to za każdym razem sytuacja sie może powtórzyć -(
Jezeli matka nie zacznie karmić to trzeba je dokarmiać (mleko jest do kupienia w lecznicy weterynaryjnej) albo znaleźć mamkę, albo ... co jest straszne i ostateczne (!) poddać humanitarnej eutanazji. Lepsze to niż skazanie tych maleństw na powolną śmierć z głodu . I nie wolno się usprawiedliwiać sie tym że sa to kundelki !
Nie rozumię Twoich rodziców.
PIES = PIES - niezależnie czy jest to champion czy burek !
I należy mu się szacunek !
Ktoś dopuścił do tej ciąży - a był to człowiek i człowiek ponosi winę ! Nie suka ! I człowiek jest odpowiedzialny za los tych maleństw.
Sukę bym wysterylizowała bo niechcianych psów jest za dużo -( A za pól roku , za rok , za dwa znowu może być wpadka.
Jeżeli suka nie ma instynktu to za każdym razem sytuacja sie może powtórzyć -(
Czy jesteście w stanie utrzymać szczenięta lub znaleźć im dobry dom?
Bo jeżeli mają trafić do schronu to chyba lepsze jest humanitarne uśpienie wiem to straszne ale chyba lepsze niż życie w męczarni i separacji od człowieka?
Bo jeżeli mają trafić do schronu to chyba lepsze jest humanitarne uśpienie wiem to straszne ale chyba lepsze niż życie w męczarni i separacji od człowieka?
-
- Informacje
-