Współwłasność psa ,jak to wygląda
witajcie,chcę oddać psa na współwłasność ale jak wygląda umowa i w ogóle czy ta druga osoba musi być zarejestrowana w Związku K. tak jak ja? Ze suką jest prościej o ile trafi się na odpowiednią osobę z którą da się dogadać. Pies jeszcze nie ma wystaw.Piszcie szybciutko bo zalezy mi na czasie.
Więc to wyglada tak.
Jesli oddajesz na współwłasność psa to musi być to osoba zarejestrowana w ZKwP.
Dodatkowo oczywiście sporządzasz umowę w której są uregulowane warunki współwłasności.
Musisz zdecydować czy Ty będziesz decydować o psie czy ta druga osoba bardziej. Bo ktoś musi być pierwszym właścicielem.
No i pamiętaj, że w razie jakby drugi właściciel coś spsocił to za to 'płacisz' również Ty.
Współwłasność to trudna rzecz, musimy być pewni, że druga osoba jest krystalicznie czysta.
Jesli oddajesz na współwłasność psa to musi być to osoba zarejestrowana w ZKwP.
Dodatkowo oczywiście sporządzasz umowę w której są uregulowane warunki współwłasności.
Musisz zdecydować czy Ty będziesz decydować o psie czy ta druga osoba bardziej. Bo ktoś musi być pierwszym właścicielem.
No i pamiętaj, że w razie jakby drugi właściciel coś spsocił to za to 'płacisz' również Ty.
Współwłasność to trudna rzecz, musimy być pewni, że druga osoba jest krystalicznie czysta.
-
- Informacje
-