Witam, mam pytanko
mam straszną alergię na sierść, jednak mama koniecznie chce kupić psa.
Czy ktoś mógłby przybliżyć temat "hipoalergicznych" piesków, bo szczerze mówiąc pierwsze słyszę :/
Hipoalergiczne pieski
- cockermanka
Bo nie ma czegoś takiego jak hipoalergiczne pieski....jedne uczulają bardziej,inne mniej...ale nie ma psów nie uczulających.
Dokładnie !
NIE MA PSA HYPOALERGICZNEGO !
Do tego głównymi powodami uczuleń są ślina , naskórek a to oznacza każdego psa bez wyjątku.
Rodzaj szaty jest ostatni na liście jeżeli chodzi o procent uczuleń.
Medialne promowanie pewnych ras jako hypo jest niestety szkodliwe dla zwierząt które ponoszą konsekwencje ludzkich problemów ze zdrowiem w postacie pozbycia się psa -(
NIE MA PSA HYPOALERGICZNEGO !
Do tego głównymi powodami uczuleń są ślina , naskórek a to oznacza każdego psa bez wyjątku.
Rodzaj szaty jest ostatni na liście jeżeli chodzi o procent uczuleń.
Medialne promowanie pewnych ras jako hypo jest niestety szkodliwe dla zwierząt które ponoszą konsekwencje ludzkich problemów ze zdrowiem w postacie pozbycia się psa -(
Ja mam alergię, tak samo jak moje dziecko... w domu mamy dwa yorki ktore strzyzemy na krotko i czesto kapiemy, no i jestesmy nna lekach od alergii na stale ale to w zwiazku z alergiami na wiele roznych innych alergenow ktorych nie da sie wyeliminowac. Zdecydowanie nie ma czegosntakiego jak hypoalregiczna rasa...jesli alergia nie jest mocna mozna ją opanowac ...inna sprawa ze ja no reaguje alergicznie na swoja suke a na psa nie hihi to bardzo indywidualna sprawa.
-
- Informacje
-