agresja?

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

psinka

27 lutego 2006, 17:55

Chcialam sie dowiedziec co oznacza zachowanie mojego psa - 9-cio miesiecznego owczarka niemieckiego, suczki. Od jakiegos czasu pies robi STRASZNE szkody. W domu dewastuje wiekszosc mebli. Ostatnio bardzo nadgryzla swoja bude, w ktorej lubi przebywac. Zniszczyla wszystkie drzewka i krzaki w obejsciu domu. Nie da sie nad tym po prostu zapanowac! Juz sama nie wiem co mam robic - na pewno nie bede trzmac psa w kojcu. Mam dom z wielkim ogrodem, wiec pies ma sie gdzie wybiegac. mam tez drugą suczke - paroletniego kundelka. Psy bardzo lubily sie bawic ze soba i nie zdarzaly sie miedzy nimi zadne 'klotnie'. Wczoraj jednak moj owczarek rzucil sie z agresja na kundelka bez przyczyny. Dzis rano sytuacja powtorzyla sie. Ruszylam z pomoca kundelkowi, bo zaistaniala sytuacja mnie po prostu przerazila! Na spacerach pies chodzi przy nodze, jednak rzuca sie na dzieci i inne zwierzeta.

Nie wiem co mam z nia robic! Poradzcie co w takim przypakdu jest najlepszym wyjsciem!
Gość

27 lutego 2006, 22:39

Najlepszym wyjściem jest skontaktowanie się ze szkoleniowcem, który zobaczy zachowanie psa i powie jak masz z nim postępować w "sytuacjach kryzysowych" Szkolenie psa też by się przydało... :wink:
ODPOWIEDZ
  • Informacje