Mam propozycję. Mamy wiele wspólnych problemów dotyczących wychowania i szkolenia naszych milusińskich. Ja osobiście lubię zaglądać do cudzych rad i do książek. Może załóżmy temat na forum, w którym ci co mieli dostęp do ciekawych poradników mogliby pomóc innym np. cytatami lub podając tytuły, autorów i źródła, skąd można by je czerpać. A może takie ciekawe pozycje książkowe mogłyby się znaleźć w ofercie sklepu - uśmiech do Pana - Panie Marku-
Ja osobiście polecam lekturę książki P. John Fisher - "Okiem psa". Chętnie też sięgam do poradnika "Jak rozmawiać z psem" Z. Mrzewińskiej. Są tez poradniki dotyczące karm, chorób ( ja osobiście mam psa z dysplazją i też mam kilka książek o genezie choroby, postępowaniu z takim psem, lekach, profilaktyce pozwalającej na zmniejszenie dolegliwości )
Pozostawiam do rozważenia forumowiczom i pod opinię moderatorów oraz przedstawicieli e'sklepu
Pozdrowienia
Anna B i Sharan
Ciekawa lektura
Pomysł bardzo dobry, ale podobny pojawił się już na tym Forum :
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... highlight=
Obawiam się, ze tematy mogą się trochę dublować
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... highlight=
Obawiam się, ze tematy mogą się trochę dublować
Z wymienionych polecam Zofię Mrzewińską ZDECYDOWANIE.
Natomiast choć, generalnie jestem za czytaniem różnych pozycji w tym temacie, to naprawdę dobrze jest podchodzić sceptycznie do rewelacji tam opisanych. Piszę to w kontekście zwłaszcza Fishera, który z wielu własnych teorii się wycofał...Podobnie się ma sprawa z panią Fennell - niestety nie ze wszystkim można się zgodzić, bo i tu się znajdą pewne luki.
W zasadzie jedyna lektura do tej pory, co do której nie mam żadnych zastrzeżeń to książeczki Zofii Mrzewińskiej. Bardzo szanuję też wiedzę dr.Doroty Sumińskiej zawartą np.w książeczce "Szczęśliwy pies" (wiele lat słuchałam jej audycji radiowych i jestem jej ogromną fanką)
Za ciekawą, bardzo wartą przeczytania pozycję uważam też książeczkę Turid Rugaas - "Sygnały uspokajające".
Natomiast choć, generalnie jestem za czytaniem różnych pozycji w tym temacie, to naprawdę dobrze jest podchodzić sceptycznie do rewelacji tam opisanych. Piszę to w kontekście zwłaszcza Fishera, który z wielu własnych teorii się wycofał...Podobnie się ma sprawa z panią Fennell - niestety nie ze wszystkim można się zgodzić, bo i tu się znajdą pewne luki.
W zasadzie jedyna lektura do tej pory, co do której nie mam żadnych zastrzeżeń to książeczki Zofii Mrzewińskiej. Bardzo szanuję też wiedzę dr.Doroty Sumińskiej zawartą np.w książeczce "Szczęśliwy pies" (wiele lat słuchałam jej audycji radiowych i jestem jej ogromną fanką)
Za ciekawą, bardzo wartą przeczytania pozycję uważam też książeczkę Turid Rugaas - "Sygnały uspokajające".
-
- Informacje
-