czystość shith-tzu
mój piesek ma prawie pięć miesięcy i nie moge oduczyc go załatwiania sie w domu poradzono mi zeby jego mordke wsadzic w jego siki może jest jakas inna rada bo nie mam sumienia tego zrobic prosze pomózcie
Po każdym śnie, zabawie, piciu, jedzeniu szybko na dwór. Nagradzaj za dobre sprawowanie. Wychodź choćby co godzinę.
-
Jak zaczniesz wsadzać jego mordkę w siku to sie biedak traumy nabawi , ten ktoś Ci bardzo źle doradził ! Nie słuchaj go !!!
Ja mam 8 miesięcznego yorka , niby sika na dworze , ale czasami zdażały jej sie wypadki domowe , i znalazłam na to sposób nawet nie ja co moja Tośka sama znalazła
Tosia doszła do wniosku że skoro wszyscy chodzą do toalety to ona też będzie i już od jakiegoś czasu jak chce siku to sie pcha do ubikacji , to ja ja cap na ręce i cheja na podwórko .
W nocy jednak jak już nie wytrzymuje to załatwia się koło muszli
Pozdrawiam Basia
Ja mam 8 miesięcznego yorka , niby sika na dworze , ale czasami zdażały jej sie wypadki domowe , i znalazłam na to sposób nawet nie ja co moja Tośka sama znalazła
Tosia doszła do wniosku że skoro wszyscy chodzą do toalety to ona też będzie i już od jakiegoś czasu jak chce siku to sie pcha do ubikacji , to ja ja cap na ręce i cheja na podwórko .
W nocy jednak jak już nie wytrzymuje to załatwia się koło muszli
Pozdrawiam Basia
Przypominał mi się bardzo stary kawał na temat:
Pan kupił sobie psa, ale pies nie zachowywał czystości i jak pan wracał z pracy, w przedpokoju zastawał kałużę. Wkurzony pan łap pieska, mordka w kałużę i za okno. Trwało to kilka dni, aż któregoś dnia, pan wraca z pracy, w przedpokoju obok wielkiej kałuży czekał już piesek. Gdy zobaczył pana - wsadził szybko mordke w kałużę i wyskoczył przez okono.
Taka jest mniej więcej skuteczność nauki przez wsadzanie mordki w kałużę.
Pan kupił sobie psa, ale pies nie zachowywał czystości i jak pan wracał z pracy, w przedpokoju zastawał kałużę. Wkurzony pan łap pieska, mordka w kałużę i za okno. Trwało to kilka dni, aż któregoś dnia, pan wraca z pracy, w przedpokoju obok wielkiej kałuży czekał już piesek. Gdy zobaczył pana - wsadził szybko mordke w kałużę i wyskoczył przez okono.
Taka jest mniej więcej skuteczność nauki przez wsadzanie mordki w kałużę.
-
- Informacje
-