Jak objąć przywództwo nad psem
To co w tytule. Znacie jakieś ćwiczenia? Jak pogłębić więź z psem? Co zrobić, rzeby pies mnie słuchał i skupiał na mnie uwagę?
-
w jakim stadzie? człowiek i pies nie tworzą stada, skąd takie rewelacje? w sprzyjających warunkach (tzn jako domowe zwierzęta, które mają co jeść, pić i gdzie spać) psy nie są zwierzętami stadnymi tylko socjalnymi. co więcej stado wilków czy dzikich psów (jeżeli już snujemy takie porównania) nie potraktuje człowieka jako członka własnej społeczności. idąc dalej (bo zakładam że do tego dążysz) tzw teoria dominacji została obalona w 1995 roku przez samego jej twórce.
Człowiek nie tworzy stada z psem. Nie masz co marzyć więc o przywództwie.
Człowiek ma być przewodnikiem psa po ludzkim świecie. Więź się tworzy poprzez wspólne szkolenie, rytuały, zabawy i wspólne spędzanie czasu choćby na mizianiu. Przebywanie z Tobą ma być super fajne, musisz być atrakcyjny dla psa.
Człowiek ma być przewodnikiem psa po ludzkim świecie. Więź się tworzy poprzez wspólne szkolenie, rytuały, zabawy i wspólne spędzanie czasu choćby na mizianiu. Przebywanie z Tobą ma być super fajne, musisz być atrakcyjny dla psa.
To na czym bazuje Cesar Millan? bo jego książka ,,jak zostać przywódcą stada" coś sugeruje
-
czemu Cezara słuchają psy? radzę o tym poczytać, na internecie jest sporo informacji na ten temat.
jak w takim razie jego sposobami psy pokazywane w telewizji zachowują się jak aniołki? A jeśli nie tak to co radzicie?
-
no właśnie o tym pisałam - wystarczy poszukać. zwróć uwagę jak zachowują się owe psy kiedy CM robi szzzz - typowy unik, a dlaczego? bo przed programem CM kojarzy dźwięk szzzzzzzz z rażeniem psa prądem. potem psy szzz się panicznie boją, co w tv jest kreowane na uległość jaką mu okazują. nie daj sobie mydlić oczu.
jaki konkretnie masz problem?
jaki konkretnie masz problem?
Kompletnie mnie nie słucha. Nie może oderwać oczu od kota. Jak go chciałam podczepiś do sanek to kręcił się i skiełczał. Jak zobaczył kota przeskoczył pszez metrowy płot. I ma wybiórczy słuch.
-
zakładam, że Ty też byś próbowała uciec gdybym nagle na ulicy podpięła Cię do wielkiego urządzenia, uniemożliwiając Ci ucieczkę. zgadza się?
musisz napisać coś więcej o was. w jakim wieku jest pies, co ćwiczycie, czego go uczyłaś i jak, jak często wychodzicie.
musisz napisać coś więcej o was. w jakim wieku jest pies, co ćwiczycie, czego go uczyłaś i jak, jak często wychodzicie.
-
- Informacje
-