A piesek jest znaleziony, więc nawet jeśli rasowy, to nie ma papierow i na pewno nie będzie wystawiany.
Poza tym, labrador o nasilonych objawach agresji nie powinien być w żadnym wypadku rozmnażany.
Dlatego zalecam w pierwszej kolejności kastrację, a zaraz potem dobre szkolenie (byle nie starymi metodami - w wyciszaniu agresji pomoże tylko szkolenie metodami pozytywnego wzmacniania).
Trochę pracy trzeba włożyć, bo pies po przejściach, ale za kilka miesiecy pies będzie nie do poznania. Obawiam sie tylko, że sama możesz sobie nie poradzić - przydałaby sie pomoc dobrego szkoleniowca, przynajmniej w pierwszej fazie.
Powodzenia!
labrador "przestępca"
Dzięki, właśnie wszyscy mi doradzają kastrację i pewnie tak zrobię. Jeśli ma to pomóc labkowi to ja nie mam nic przeciwko - a po za tym wiekszość pisze o samych pozytywach kastracji. Co do szkolenia, to oczywiście sama tego nie będę robić. Mam już namiary na dobra trenerkę.
Mam nadzieję, ze uda mi się labka przywrócić do równowagi. A, mam jeszcze tylko jedno pytanie - czy kastracja w jakiś sposób wpływa na jego instynkt łowczy - ten labek go zdecydowanie posiada?
Mam nadzieję, ze uda mi się labka przywrócić do równowagi. A, mam jeszcze tylko jedno pytanie - czy kastracja w jakiś sposób wpływa na jego instynkt łowczy - ten labek go zdecydowanie posiada?
-
- Informacje
-