liże mocz suki - dlaczego? Co zrobić?
Mam dość nietypowy problem z moim pieskiem. Ostatnio na spacerze nie mogłem go odgonić od od moczu suki. Na początku tylko wąchał ale później zaczął zlizywać. Nie reagował na moje przywołania chociaż zazwyczaj słucha. Nawet jak podchodziłem do niego wyraźnie zaczął się zapierać żebym nie mógł go odsunąć. Dopiero ostra komenda i mocne odciągnięcie poskutkowały. Czym jest spowodowane takie zachowanie?
zachowaniem seksualnym lub behawioralnym. Najczęściej suka w cieczce.
Dziękuje panie Jarku. Proszę mi jeszcze napisać czy jest sens z mojej strony starać się zabraniać takiego zachowania czy jest to "walka z wiatrakami"?
Przyznam się że pies mieszka razem z nami w domu i higiena jest dla mnie bardzo ważna, zwłaszcza że potrafi polizać po twarzy małe dziecko.
Przyznam się że pies mieszka razem z nami w domu i higiena jest dla mnie bardzo ważna, zwłaszcza że potrafi polizać po twarzy małe dziecko.
można próbować to okiełznać a przynajmniej zminimalizować.
- przy herbatce
Cóż,taka psia natura,niestety.
U mojego,a ma już 8 lat,wystarczy powiedzieć "FEEE" i po kłopocie.Ale bywa,że nie zauważę tego.Trudno,trzeba jakoś przeżyć.Jeżeli jest szczepiony na różne choróbska,to nic się nie przejmuj i nie denerwuj.
Tak jak z ludżmi...
U mojego,a ma już 8 lat,wystarczy powiedzieć "FEEE" i po kłopocie.Ale bywa,że nie zauważę tego.Trudno,trzeba jakoś przeżyć.Jeżeli jest szczepiony na różne choróbska,to nic się nie przejmuj i nie denerwuj.
Tak jak z ludżmi...
-
- Informacje
-