MALAMUTY
-
Czy jest tu ktoś kto ma Alaskan Malamute?Ja ma alaskana i chciałabym trochę porozmawiać z innymi właścicilemai tych psów.
cześć, przed Tobą bardzo długa droga jeśli chodzi o wychowanie psiaka. Jest to bardzo specyficzna rasa, inteligentna, ale od samego początku musisz pokazać, że jesteś "Panem" i niestety nie możesz ani na chwilę okazać uległości. Nie jest prawdą, że Alaskan kocha dzieci-ja trafiłam na sukę, która niestety nie pozwalała się nawet dziecku pogłaskać, a co dopiero przytulać.Proponuję przyswoić sobie jak najwięcej informacji dot. psychologii psów, a na pewno będziesz dobrze dogadywać się ze swoim czworonogiem.
Dla ciekawostki mam teraz psa rasy Golden Retriever - wybrałam go po długiej analizie charakterów psów i mogę Ci powiedzieć, że ta rasa jest przeciwieństwem malamutów i nie ustępuje im pod względem inteligencji,
pozdrawiam
Dla ciekawostki mam teraz psa rasy Golden Retriever - wybrałam go po długiej analizie charakterów psów i mogę Ci powiedzieć, że ta rasa jest przeciwieństwem malamutów i nie ustępuje im pod względem inteligencji,
pozdrawiam
A skąd miałąś tego psa co nie lubił dzieci?Malamut z prawidłową psychiką je lubi.Mój pies ma już rok i 3 miesiące i wychowałam go na grzeczne,miłe i pracowite zwierzątko.Malamuta wybrałam po długiej analizie różnych ras-nie był to ,, bo mi się podoba".Posiadam dużą wiedzę na ich temat i po prostu szukałam kogoś,aby porozmawiać o swoich pieskach.
ALASKAN MALAMUTE
ALASKAN MALAMUTE
Dla Twojej wiadomości "Gościu" suka była rasowa z rodowodem. Widocznie za mało jeszcze Wiesz o psach. Kupienie psa z rodowodem nie daje nigdy 100%-wej gwarancji zdrowia zarówno psychicznego jak i fizycznego. Specjaliści wypowiadają się, że nie ma psa bez wad. Moja suka niestety nie lubiła dzieci. Po długich dyskusjach z różnymi ludźmi ze związków kynologicznych, utwierdziłam się w przerkonaniu, że zdarzają się psy, które nie przepadają za maluchami.
-
- Informacje
-