Nauka komend
-
Ja sobie pomyślałam, że jak nie amstaff to można go szkolić na to, czego nie lubi.
-
Witam, miałam amstafka, słodki urwis, nauczyłam go w dość późnym wieku nie witania się ze mną jak wracałam z zakupami. Nie używałam smakołyków, tylko głaski szybko to pojął, ale najlepsze było w tym to, że na mnie nie skakał, ale na swojego pancia do końca swych dni
Najważniejsze przy uczeniu komend jest dążenie do celu i wytrwałość. Piesek, nie ważne jakiej rasy, nauczy się jeden prędzej, inny później.
Ćwiczyć, ćwiczyć i być konsekwentnym
Najważniejsze przy uczeniu komend jest dążenie do celu i wytrwałość. Piesek, nie ważne jakiej rasy, nauczy się jeden prędzej, inny później.
Ćwiczyć, ćwiczyć i być konsekwentnym
Tzn. czego próbowałaś? Kończyłaś zabawy jak zaczyna gryźć? Próbowałaś komendy "nie" i zaproponowanie czegoś co może gryźć?sanepa pisze:Witam Wszystkich serdecznie mam problem z moim pupilkiem chciałabym ją oduczyć gryzienia ale niestety nie mam pojęcia jak się za to zabrać próbowałam już wszystkiego...
To nie jest tak, że im bardziej surowy tym pies ma więcej szacunku.
Raczej chodzi o to, że pies czuje, że to jest przewodnik stada.
Polecam program Cesara Millana, wydał także jakieś książki więc może
warto tam poszukać więcej informacji.
Raczej chodzi o to, że pies czuje, że to jest przewodnik stada.
Polecam program Cesara Millana, wydał także jakieś książki więc może
warto tam poszukać więcej informacji.
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 18:45 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Informacje
-