Nauka komend
-
Ja sobie pomyślałam, że jak nie amstaff to można go szkolić na to, czego nie lubi.
-
Witam, miałam amstafka, słodki urwis, nauczyłam go w dość późnym wieku nie witania się ze mną jak wracałam z zakupami. Nie używałam smakołyków, tylko głaski
szybko to pojął, ale najlepsze było w tym to, że na mnie nie skakał, ale na swojego pancia do końca swych dni 
Najważniejsze przy uczeniu komend jest dążenie do celu i wytrwałość. Piesek, nie ważne jakiej rasy, nauczy się jeden prędzej, inny później.
Ćwiczyć, ćwiczyć i być konsekwentnym

Najważniejsze przy uczeniu komend jest dążenie do celu i wytrwałość. Piesek, nie ważne jakiej rasy, nauczy się jeden prędzej, inny później.
Ćwiczyć, ćwiczyć i być konsekwentnym

Tzn. czego próbowałaś? Kończyłaś zabawy jak zaczyna gryźć? Próbowałaś komendy "nie" i zaproponowanie czegoś co może gryźć?sanepa pisze:Witam Wszystkich serdecznie mam problem z moim pupilkiem chciałabym ją oduczyć gryzienia ale niestety nie mam pojęcia jak się za to zabraćpróbowałam już wszystkiego...
![]()
To nie jest tak, że im bardziej surowy tym pies ma więcej szacunku.
Raczej chodzi o to, że pies czuje, że to jest przewodnik stada.
Polecam program Cesara Millana, wydał także jakieś książki więc może
warto tam poszukać więcej informacji.
Raczej chodzi o to, że pies czuje, że to jest przewodnik stada.
Polecam program Cesara Millana, wydał także jakieś książki więc może
warto tam poszukać więcej informacji.
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 18:45 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Informacje
-