Witam.(licze na odp. p. Jarka)
Mój 3 letni labrador odkąd pamiętam podczas defekacji najwyraźniej"szuka" jakiegoś miejsca o które mógłby się oprzeć,(np. siatka ogrodzenia, krzak,gałąź )i wtedy spokojnie załatwia się.Przy oddawaniau moczu to zjawisko nie występuje.Słyszałem że może to być przyczyna jeszcze z zycia szczenięcego-kiedy suka liże szczeniaki w celu oddania przez nie moczu.Czy to możliwe że to sprawa silnych bodźców i pozostało mu to aż do teraz? Próbowałem go tego oduczyć-bezskutecznie-kręcił się w kółko niemogąc "znaleźć" sobie miejsca. Czy wasze psy zachowują się podobnie? To tyle.Pozdrawiam wszystkich i braci mniejszych;)
nietypowe zachowanie ?
nie jest to typowe zachowanie psa. Czy porusza się bez problemu, nie ma kulawizn, chód jest prawidłowy?
witam ponownie
Panie Jarku-psu kompletnie nic nie dolega-nie kuleje.tylko ta dziwna przypadłość(czy jak to nazwać),nawyk kucania na jakimś krzaczkiem.Mój wet. nie potrafił określić co to może być.Jest energiczny-znakomicie pracuje węchowo(to pies służbowy).
Absolutnie w niczym mi to nie przeszkadza.
Panie Jarku-psu kompletnie nic nie dolega-nie kuleje.tylko ta dziwna przypadłość(czy jak to nazwać),nawyk kucania na jakimś krzaczkiem.Mój wet. nie potrafił określić co to może być.Jest energiczny-znakomicie pracuje węchowo(to pies służbowy).
Absolutnie w niczym mi to nie przeszkadza.
też nie umiem odpowiedzieć, może to tylko jakiś dziwny nawyk, jeśli go lekarz badał i nic nie stwierdził to bedzie to prawdopodobnie sprawa nawykowa.
Znam ten problem.Na studiach miałyśmy takiego "wspólnego" psa, który jak załatwiał swoją potrzebę, wyczyniał takie akrobacje,że czasem wstydziłyśmy się za niego Znajomy weterynarz badał go, pies był zdrowy. Za każdym razem opierał się o drzewo, kamień, cokolwiek,mogłaby to być nawet mała gałązka. Czasem miałam wrażenie,że robił to tym intensywniej im "ciężej szła" mu kupka. Może to jakiś sposób na łatwiejsze załatwianie się lub nawyk niewiadomego pochodzenia. Dodam,że piesek był nerwowy i nadpobudliwy...
-
- Informacje
-