Pies i Kanapa

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

creeative

05 marca 2009, 19:42

Witam, mam 2 letnia suczke ( goldena retrievera ) i planuje zrobić remont w domu przy czym mam zamiar zakupić skórzaną kanapę , boje się ponieważ jeśli pogryzie mi tak jak ostatnią która nie jest ze skóry , czy da się jakaś zaradzić ? jakies preparaty odstaszające ? czy może pies inaczej zareaguje na skóre ? Prosze o porade !
mg

06 marca 2009, 00:07

A czy ona MUSI mieć pod Waszą nieobecność dostęp do tego pomieszczenia, gdzie będzie stała ta kanapa?
Bo kiedy jesteście w domu, to chyba nie obgryza.
Są takie preparaty np. z Trixie, wpisz w wyszukiwarkę google.
Awatar użytkownika
ela.66

18 marca 2009, 07:52

Pogryzie, albo nie. Mój wilczarz przez 2 lata nie zniszczył nic, natomiast
bez pardonu zeżarł nowe buty z gada. Zrzuciłam przy ognisku i po butach. Widocznie było czuć jeszcze zwierzę i instynkt był silniejszy (zresztą był to jego pierwszy wyjazd na typową wieś i chyba szok (chodząca łąką luzem pojedyńcza kura, ratowała się ucieczką do starej drewnianej stodoły - dopiero wtedy zobaczyłam jaką szybkośc ta rasa potrafi osiągnąć, żeby uniknąć takich sytuacji był puszczany "w pola" z dala od zabudowań).
Na początku uważałabym na kanapę. Dwa mastify znajomych "rozbroiły"
takową kompletnie, w niecałe 2 godziny (wtedy też zapadła decyzja o budowie dla nich pawilonu w ogrodzie).
Roman Kulczycki

18 marca 2009, 23:14

Witam
Najlepiej oduczyć wskakiwania na kanape co nie będzie takie łatwe jak uzna mebel za swój.Ja na szczęscie mam samka i pomimo że nikt mu nie zabrania leżenia na kanapie, sam tego nie lubi bo mu na niej za ciepło :lol:
ODPOWIEDZ
  • Informacje