Pies zjada swoje zabawki (dosłownie)

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Kurczak mały

19 kwietnia 2012, 20:36

Mam problem tydzień temu nabyłem psa basseta i on pożera większość rzeczy których napotka, ma zabawki gumowe to jak się nimi bawi to wygryza w nich dziury i zjada ten plastik wczoraj zaczął pożerać mój koc.Chyba z milion razy wyciągałem mu z buzi jakąś rzecz .Czy to mu nie zaszkodzi gdy to połknie?Próbowałem go za to karcić za każdym razem uwage mu zwracam ale on się wycwanił teraz to jak tylko podejdę do niego gdy ma coś w buzi i nie zacznie rzuć to wypluwa a gdy żuje to połyka jak jego oduczyć?
SleepingSun

19 kwietnia 2012, 20:40

kupić wołowe ucho albo prasowaną kość. Może też być naturalna, ale na takowych się nie znam więc nie będę się wypowiadać. Niech pies zaspokaja swoją potrzebę mamlania na czymś co nie spowoduje uszczerbku na jego zdrowiu. Karanie jest bezsensu, bo pies nie rozumie o co Ci chodzi.
isabelle30

19 kwietnia 2012, 21:03

Świetna będzie prawdziwa wołowa wielka kość udowa. Taka z główkami na końcach. Takiego cuda szczeniak a i dorosły pies nie pogryzie, a zaspokoi potrzebę mamłania, będzie mieć nieśmiertelna i tanią zabawkę. Nieszkodliwą.
Zabawek gumowych, szmatek nie wolno mu pozwalać zjadać. Bo to może skończyć się niedrożnością jelit i operacją w ostatniej chwili.
April

05 maja 2012, 17:44

my swojej beagielce czesto kupujemy takie wlasnie wielkie wolowe kosci i pies ma zajecie na prawie caly dzien. niby to taki bezwartosciowy gnat, a psu sprawia ogromna przyjemnosc, daje zajecie, my tez mamy troche spokoju no i czysci psie zeby. a tak poza tym ostatnio bylam w szoku, bo gdzies zniknela skorzana smycz, a ja przez kilka nastepnych dni znajdywalam w psiej kupie kilkucentymetrowe jej kawalki! ;o nie wiadomo, jak i kiedy, ale na szczescie obylo sie bez nieprzyjemnosci.
ODPOWIEDZ
  • Informacje