PURINA DLA 8 TYGODNIOWEGO SZCZENIAKA?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

beatek32
Kontakt:

10 kwietnia 2006, 00:08

Witam . Bardzo prosze o radę . Mam w domu 8 tygodniowego boksera. Do tej pory dawałam mu Boscha , dziś kupiłam Royala ale niestety cena za te karmy jak na moją kieszeń jest zbyt wysoka . Przeczytalam o Purinie ale zdania na jej temat są podzielone . Prosze mi powiedzieć czy Purina nadaje się dla tak młodego psiaka a jeżeli tak to którą z nich musiałabym kupić , bo nie mam pojęcia. W sklepach zoologicznych odradzają tą karme a doradzają tą z górnych półek - jest to strasznie denerwujące zwłaszcza w momencie kiedy portfel nie jest za gruby...
ATA

10 kwietnia 2006, 11:39

Purina Purinie nie równa - Purina Dog Chow jest tania i rzeczywiście uchodzi za kiepską, natomiast Purina Pro Plan jest niezła ale prawie dwa razy droższa. Może lepsza by była Acana? W dobrej cenie a ma całkiem niezłą opinię. Zerknij jeszcze do wcześniejszego tematu "karma do 100zł "- tam była dyskusja, które tańsze karmy są do niczego, a które da się znieść. Jak zwykle zdania były bardzo podzielone :wink:
Pastylka
Kontakt:

10 kwietnia 2006, 15:08

Karma Cibau jest tez niedroga i dobra na allegro 99zl kosztuje.
DamaKier
Kontakt:

10 kwietnia 2006, 16:12

Jeśli tylko stać cię na Purinę Pro Plan to jasne że możesz kupować, jest bardzo dobra. Puriny Dog Chow lepiej nie kupuj, bo to nic zdrowego. Ja też polecam Acanę- za tą cenę ma bardzo dobry skład. Myślę, że byłaby najlepsza w tym przedziale cenowym. Jeżeli nie stać cię na karmę pow. 100zł to kup Brita- choć potraktowałabym go raczej jako ostateczność. Uważam, że powinnaś wypróbować Acany
boguś

10 kwietnia 2006, 17:22

Bosch teraz staniał i kosztuje ok 120 za 15 kg,czy coś było nie tak jak go nim karmiłaś?
DamaKier
Kontakt:

10 kwietnia 2006, 19:18

Nie wiem dlaczego przestałaś karmić Boschem, ale uważam że lepiej jest dołożyć te kilkanaście złotych i wybrać Acanę. Jak dla mnie prezentuje się fajniej niż Bosch
Gość

11 kwietnia 2006, 21:11

Dziękuje wszystkim za rady . Wciąż zastanawiam się czy pozostac na Royalu czy zmienić karme na jakąś tanszą. Pomyslalam ze moze lepiej pozostac przy Royalu ktorym teraz karmiona jest moja sunia i dolozyc do tego gotowane obiadki . Niewiem ile ale napewno wyniesie mnie to troche taniej a w gotowanym tez jestem w stanie zapewnić pewną dawkę witamin potrzebnych szczeniakowi... jak uwarzacie czy to dobry pomysl??? W tej chwili jest promocja na Royala wiec wychodzil taniej niz Bosch dlatego zmienilam karmę - obydwie karmy suni bardzo smakują . Zresztą jej makuje wszystko -WSUWA NAWET SUROWĄ MARCHEWKĘ :)
Prosze napiszcie co o tym sądzicie??
DamaKier
Kontakt:

11 kwietnia 2006, 21:52

Są przerózne zdania na ten temat, nie otrzymasz jednoznacznej odpowiedzi, podejrzewam że wprowadzimy cię w jeszcze większy zamęt. Decyzje i tak musisz podjąc sama, bo tu będą podzielone zdania. Ja osobiście jestem przeciw twojemu pomysłowi, bo uważam że mieszanie suchej karmy z posiłkami nie jest najlepszym wyjściem. Być może ktoś odpowie tak jak ja, inni powiedzą że można podawać i gotowane i suchą karmę- nie licz więc na coś konkretnego, najlepiej zdecyduj sama bo im więcej odpowiedzi otrzymasz, tym bardziej się pogubisz :D
ATA

12 kwietnia 2006, 00:10

No właśnie - ja należę do tych, którzy w tej kwestii w pełni popierają Damę Kier. Jeśli się miesza karmy trudno jest to wszystko zbilansować i łatwo o niedobory. Niektórzy jednak mieszają i ich futrzaki mają się dobrze. Decyzja należy do Ciebie :D
Gość

13 kwietnia 2006, 00:20

:( Po.wiem tylko : hmmmmmm
Dziekuje za odzew , narazie mieszam i póki co jest wszystko ok. Do gotowanego żarełka dosypuje troszkę witamin , i mam nadzieje ze sunia wyrośnie na piękną i zdrową bokserzycę :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje