PURINA DLA 8 TYGODNIOWEGO SZCZENIAKA?
Witam . Bardzo prosze o radę . Mam w domu 8 tygodniowego boksera. Do tej pory dawałam mu Boscha , dziś kupiłam Royala ale niestety cena za te karmy jak na moją kieszeń jest zbyt wysoka . Przeczytalam o Purinie ale zdania na jej temat są podzielone . Prosze mi powiedzieć czy Purina nadaje się dla tak młodego psiaka a jeżeli tak to którą z nich musiałabym kupić , bo nie mam pojęcia. W sklepach zoologicznych odradzają tą karme a doradzają tą z górnych półek - jest to strasznie denerwujące zwłaszcza w momencie kiedy portfel nie jest za gruby...
Purina Purinie nie równa - Purina Dog Chow jest tania i rzeczywiście uchodzi za kiepską, natomiast Purina Pro Plan jest niezła ale prawie dwa razy droższa. Może lepsza by była Acana? W dobrej cenie a ma całkiem niezłą opinię. Zerknij jeszcze do wcześniejszego tematu "karma do 100zł "- tam była dyskusja, które tańsze karmy są do niczego, a które da się znieść. Jak zwykle zdania były bardzo podzielone
Karma Cibau jest tez niedroga i dobra na allegro 99zl kosztuje.
Jeśli tylko stać cię na Purinę Pro Plan to jasne że możesz kupować, jest bardzo dobra. Puriny Dog Chow lepiej nie kupuj, bo to nic zdrowego. Ja też polecam Acanę- za tą cenę ma bardzo dobry skład. Myślę, że byłaby najlepsza w tym przedziale cenowym. Jeżeli nie stać cię na karmę pow. 100zł to kup Brita- choć potraktowałabym go raczej jako ostateczność. Uważam, że powinnaś wypróbować Acany
Bosch teraz staniał i kosztuje ok 120 za 15 kg,czy coś było nie tak jak go nim karmiłaś?
Nie wiem dlaczego przestałaś karmić Boschem, ale uważam że lepiej jest dołożyć te kilkanaście złotych i wybrać Acanę. Jak dla mnie prezentuje się fajniej niż Bosch
Dziękuje wszystkim za rady . Wciąż zastanawiam się czy pozostac na Royalu czy zmienić karme na jakąś tanszą. Pomyslalam ze moze lepiej pozostac przy Royalu ktorym teraz karmiona jest moja sunia i dolozyc do tego gotowane obiadki . Niewiem ile ale napewno wyniesie mnie to troche taniej a w gotowanym tez jestem w stanie zapewnić pewną dawkę witamin potrzebnych szczeniakowi... jak uwarzacie czy to dobry pomysl??? W tej chwili jest promocja na Royala wiec wychodzil taniej niz Bosch dlatego zmienilam karmę - obydwie karmy suni bardzo smakują . Zresztą jej makuje wszystko -WSUWA NAWET SUROWĄ MARCHEWKĘ
Prosze napiszcie co o tym sądzicie??
Prosze napiszcie co o tym sądzicie??
Są przerózne zdania na ten temat, nie otrzymasz jednoznacznej odpowiedzi, podejrzewam że wprowadzimy cię w jeszcze większy zamęt. Decyzje i tak musisz podjąc sama, bo tu będą podzielone zdania. Ja osobiście jestem przeciw twojemu pomysłowi, bo uważam że mieszanie suchej karmy z posiłkami nie jest najlepszym wyjściem. Być może ktoś odpowie tak jak ja, inni powiedzą że można podawać i gotowane i suchą karmę- nie licz więc na coś konkretnego, najlepiej zdecyduj sama bo im więcej odpowiedzi otrzymasz, tym bardziej się pogubisz
No właśnie - ja należę do tych, którzy w tej kwestii w pełni popierają Damę Kier. Jeśli się miesza karmy trudno jest to wszystko zbilansować i łatwo o niedobory. Niektórzy jednak mieszają i ich futrzaki mają się dobrze. Decyzja należy do Ciebie
Po.wiem tylko : hmmmmmm
Dziekuje za odzew , narazie mieszam i póki co jest wszystko ok. Do gotowanego żarełka dosypuje troszkę witamin , i mam nadzieje ze sunia wyrośnie na piękną i zdrową bokserzycę
Dziekuje za odzew , narazie mieszam i póki co jest wszystko ok. Do gotowanego żarełka dosypuje troszkę witamin , i mam nadzieje ze sunia wyrośnie na piękną i zdrową bokserzycę
-
- Informacje
-