Witam. Mam problem z Fioną ( kundel ) a mianowicie przybłąkała się ona do nas pare dni temu, i trzymamy ją na dworze w ogrodzeniu. Cały czas skowycze, a kiedy do niej wejdę, cieszy się i wskakuje mi na kolana. Gdy ją wypuszczam na dwór w nocy biega i susa z drugim naszym pieskiem, a właściwie seniorem pieskiem ( kundel: Pikuś ). Mam podejrzenia, że to jest chyba piesek domowy, bo jak wchodze do domu to odprowadza mnie pod same drzwi i chce się wepchnąć do środka.
O wzięciu do domu nie ma mowy. Moje pytanie brzmi:
Co zrobić, by przestała skowyczeć???
skowyczenie...
Zacząć,trzeba od ogłoszeń, bo może się zagubiła i teskni za swoim opiekunem,powiadomic najbliższy schron.
Jeśli wyrzucona, to zadbać,by na dworze miała odpowiednie schronienie,zbliża sie mokra jesień i zima. odwiedzić wet.odrobaczyć i tp., dowiedzieć się,czy pies może być zimą na zewnątrz, bo nie każdy może,jeśli tak ,przyzwyczai się i przestanie skuczeć, lepsze to niż schron, jesli bedzie odpowiednio zaopiekowana.
Jeśli wyrzucona, to zadbać,by na dworze miała odpowiednie schronienie,zbliża sie mokra jesień i zima. odwiedzić wet.odrobaczyć i tp., dowiedzieć się,czy pies może być zimą na zewnątrz, bo nie każdy może,jeśli tak ,przyzwyczai się i przestanie skuczeć, lepsze to niż schron, jesli bedzie odpowiednio zaopiekowana.
Przeszukaj ogłoszenia z Twojej okolicy, ja tak zrobiłam gdy znalazłam kotkę i okazało się, że jej pani szukała jej z niesłabnącą nadzieją. Odebrała ją zapłakana.
Jeśli właściciel jej nie znajdzie wtedy stwórz psu odpowiednie warunki.
Jeśli właściciel jej nie znajdzie wtedy stwórz psu odpowiednie warunki.
-
są odpowiednie obroże które kiedy pies skowyczy puszcząją umpuls elektryczny pozdrawiam
-
- Informacje
-