Witam. Dostałem psa. Myślę tylko czy mogę sam nauczyć go sztuczek. Wiem, że pies jak jest wytresowany to bardziej się słucha. Nie umiem uczyć psów, a na szkołę dla psów nie bardzo mnie stać. Myślę, że jeżeli spórbuję uczyć mojego psa to fajnie się razem będziemy bawić. Czy możecie mi podsunąć sztuczki,których szybko można nauczyć psa? Czy jest wogóle możliwe, aby osoba, która nie zna sztuczek mogła skutecznie nauczyć ich psa? Bo w sumie to ja się będę uczył razem z moim pieskiem. Czy możecie mi podsunąć proste sztuczki, których warto psa nauczyć? Proszę o pomoc. Nie bardzo wierzę w to co znajdę w internecie i dlatego wolę zapytać bezpośrednio. Gdzieniegdzie jest napisane, że osoby, które nie umieją uczyć niczego psa nie nauczą, a na innej znów znajduję wiadomości, że każdy bez problemu może nauczyć. Jak to naprawdę jest. Uczyliście sami swoje psy czy ktoś wam pomagał? Czy to, że pies nie jest rasowy ma jakieś znaczenie przy uczeniu sztuczek? Sporo ludzi twierdzi, że tylko rasowe psy można nauczyć. Sam już nie wiem co myśleć. Chciałbym nauczyć mojego psa czegoś, ale nie wiem czy jest sens. Mogę prosić o radę.
Kundelek ma 8 latek. Mam go od 2 lat. Mam w domu także dwa żółwie stepowe i psa rasy Yorkshire Terrier
Starszy kundelek i jego szkolenie.
-
- Informacje
-