Witajcie

Dyskusje o psiej tresurze.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

deeking

12 sierpnia 2008, 23:24

Witam wszystkich forumowiczow

Na forum dopiero co się zarejestrowałem i nie przeczytałem jeszcze wszystkich postów.
Wiec wybaczcie jeśli się będę powtarzał.

Mam problem z mała 4 miesięczna maltanką i nie wiem czy wszystkie tak maja ale Gaja,
bo tak ma na imię,
strasznie dużo je, gdybym jej pozwoli to na stół by weszła, nie wiem jak ja tego oduczyć,
no bo ileż można krzyczeć i odganiać.
To jest mój pierwszy piesek.
Znalazłem gdzieś na sieci ebooka z o tym jak wychować psa
posyłam Wam linka :

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

napiszcie co o nim myślicie, jest tani wiec można chyba zaryzykować?

pozdrawiam

deeking
wojciech kacprzak

07 października 2008, 09:56

Szczeniaki mają to do siebie,że łykają prawie wszystko z kamieniami włącznie.Nie da się oduczyć psa jedzenia.Jeżeli otrzymuje 3-4 posiłki we właściwej ilości i jakości to nie widzę problemu.Szczeniak jak dziecko, nie zawsze posłucha.Dlatego niektórzy wolą kupić już odchowanego psa ,niż męczyć się ze szczeniakiem.Osobiście mam odmienne zdanie.Trzeba to przeżyć,czas szybko biegnie. Mogę Ci polecić ,,Zapomniany język psów'' Jan Fenel. Autorka jest fachowcem i gdy się nie ma doświadczenia w obcowaniu z psiakami,dobrą otrzymasz lekcję. Pierwszy musi się nauczyć człowiek,by mógł uczyć psa. Pozdrawiam Wojciech
Gość

19 listopada 2008, 21:53

Bzdura.. Rady zamieszczone w ksiazce Zapomiany jezyk psow, sa przestarzale i niewiele maja wspolengo z rzeczywistym zachowaniem psow.
wojciech kacprzak

04 grudnia 2008, 16:59

Kulturalna, rzeczowa wypowiedź a na dodatek całkiem po polsku.
ODPOWIEDZ
  • Informacje