kupilam moim pannicom 4 kg acany, bo dawniej ja jadly ze smakiem, ale teraz wybrzydzaja co im kupic-jaka karme domieszac, zeby jadly??
myslalam nad animonda Rafine Cross Adult (kurczak losos, krewetki, chrupki serowe)-mialam 400 g tej karmy i bardzo im smakowala-ale moze macie pomysly na cos innego??
acana + inne karmy-jakie??
Ja bym nie mieszała, tylko podjęła głodem- jak będa naprawdę miały puste brzuchy, to zjedzą raz-dwa, tym bardziej że Acana to bardzo dobra karma. Stosuję taką metodę w przypadku moich kotków: Podaję im te same posiłki przez kilka miechów i jesli nie zjedzą- ich problem. Jak głód doskwiera naprawdę, to się rzucają na swój pokarm jak na najlepsze mięsko. Ustaliłam sobie, że kotce po sterylce podaję RC Young Female S/O Stones & Weight z dodatkiem kropli Efa Olie (na sierść), dorosłemu kociaczkowi wychodzącemu daję RC Outdoor 30 tez z kropelkami, a młody doatje RC kitten z odrobinką Puriny Cat Chow lub Hill'sa na odkłaczanie i tymczasowo dorzucam troszkę Puriny One kitten, ale to tylko teraz bo kupiłam z ciekawości. I jadą na tym już przez kilka miechów, jak wybrzydzają to chodzą głodne. Teraz kupiłam 7,5 kg Nutry Gold, na którą niebawem (jak się skonczy RC) przerzucam kotka dorosłego i młodego, bo skończył już 11 miesięcy i woli chrupać większa karmę. Przestawiam pewnie za jakieś 2 tygodnie, bo na tyle mam jeszcze RC. I tez nie będę dosmaczać, bo jesli chcę żeby zjadły te 7,5 kg to muszę być konsekwentna, Nie dosmaczam nigdy, bo potem nie można się od tego uwolnić. Jesli nie zjedzą w porze posiłku przychodza za 3 godziny i wcinają całe michy bez zająknięcia. I zdrowo nam się żyje, kotki uczą się dyscypliny a pani nie jest terroryzowana przez wybrzydzające kociaki. Polecam ta metodę gorąco- czyli po prostu żadnych dosmaczeń.
hm...jakby to ujac nie martwi mnie az tak bardzo Kicia, ktora czasem podchodzi do miski i zjada acane, tylko Mamba, ktorej jest ciezko dogodzic i jak tak dalej pojdzie, to bede jej musiala podawac jakies uzupelniajace witaminy...
najwiecej suchej karmy znikalo w nocy i rano, zawsze dosypywalam do pelna, a teraz nie mam co uzupelniac, bo prawie jest cala miska
korci mnie zakup NUTRA NUGGETS Platinium Edition Adult Cat-ale nie wiem, czy mozna ja mieszac z acana??
najwiecej suchej karmy znikalo w nocy i rano, zawsze dosypywalam do pelna, a teraz nie mam co uzupelniac, bo prawie jest cala miska
korci mnie zakup NUTRA NUGGETS Platinium Edition Adult Cat-ale nie wiem, czy mozna ja mieszac z acana??
Kurczem, dopiero teraz się skapnęłam że tu o Kicię i Mambę chodzi. Jakoś nie moge sobie wbić do głowy, że to ty jesteś ich opiekunką, to przez ten nick który na forum miau jest inny
NNPE to dla moich b. dobra karma, mieszac chyba można, rózne mieszanki wymyślali już koci własciciele i taka chyba też jest dopuszczalna. Niektórzy jednak twierdzą, że ta karma jest mało tłusta, słabo pachnąca- jak dla moich wręcz odwrotnie, ale może najpierw kup małe opakowanie na próbę żeby też się nie okazało, że jedzonko jest be
NNPE to dla moich b. dobra karma, mieszac chyba można, rózne mieszanki wymyślali już koci własciciele i taka chyba też jest dopuszczalna. Niektórzy jednak twierdzą, że ta karma jest mało tłusta, słabo pachnąca- jak dla moich wręcz odwrotnie, ale może najpierw kup małe opakowanie na próbę żeby też się nie okazało, że jedzonko jest be
bo tu mam prawdziwe imie a na miau imiona moich pannic (a kicia=luna)
wlasnie sie zastanawiam nad probka, tylko nie wiem, czy tu maja takowa?? musze sie spytac Pana Marka, a zamawiam roznosci juz na poczatku czerwca
mam duzo probek RC i obie niestety lubia ta karme-pisze niestety, bo zjadaja ja w tempie blyskawicznym-a moj budzet chyba tego by nie wytrzymal
acane smakowala im w lutym, a teraz jest bee dlatego chce cos wykombinowac, pomieszac, zeby jadly-i tu znowu pisze w liczbie mnogiej-chodzi mi najbardziej o Mambe-niejadka, Kicia sobie poradzi, bo i tak ma juz mala faldke na brzuszku
cigle testuje nowe karmy saszetkowe i puszkowe, zeby jej dogodzic, tylko ona wybiera te najdrozsze-miamory, animoda soup-a carny tknac nie chce, bo nie ma sosiku a dogadzam jej, bo chce zeby wreszcie miala to co chce, zeby jadla normalnie i zeby na tym nie ucierpiala Kicia-bo cale menu jest dostosowane do Mamby
a poza tym (w innym poscie juz opisalam) przez to, ze malo je suchej karmy, to z pewnoscia ma niedobor witamin a co za tym idzie nieladna siersc
dzieki za rady-zamowie troche albo probke jak jest
aha-jabardziej smakuja jej karmy dla wybrednych-a biomill rozowy to uwielbiala-niestety schowany byl w szafce i wyweszyla go Kicia, no i karmy ubywalo, a Kicia analezy do kotow-otwieraczy szafek i drzwi
wlasnie sie zastanawiam nad probka, tylko nie wiem, czy tu maja takowa?? musze sie spytac Pana Marka, a zamawiam roznosci juz na poczatku czerwca
mam duzo probek RC i obie niestety lubia ta karme-pisze niestety, bo zjadaja ja w tempie blyskawicznym-a moj budzet chyba tego by nie wytrzymal
acane smakowala im w lutym, a teraz jest bee dlatego chce cos wykombinowac, pomieszac, zeby jadly-i tu znowu pisze w liczbie mnogiej-chodzi mi najbardziej o Mambe-niejadka, Kicia sobie poradzi, bo i tak ma juz mala faldke na brzuszku
cigle testuje nowe karmy saszetkowe i puszkowe, zeby jej dogodzic, tylko ona wybiera te najdrozsze-miamory, animoda soup-a carny tknac nie chce, bo nie ma sosiku a dogadzam jej, bo chce zeby wreszcie miala to co chce, zeby jadla normalnie i zeby na tym nie ucierpiala Kicia-bo cale menu jest dostosowane do Mamby
a poza tym (w innym poscie juz opisalam) przez to, ze malo je suchej karmy, to z pewnoscia ma niedobor witamin a co za tym idzie nieladna siersc
dzieki za rady-zamowie troche albo probke jak jest
aha-jabardziej smakuja jej karmy dla wybrednych-a biomill rozowy to uwielbiala-niestety schowany byl w szafce i wyweszyla go Kicia, no i karmy ubywalo, a Kicia analezy do kotow-otwieraczy szafek i drzwi
A jakiego Royala najbardziej lubią? Ja też na początku myslałam, ze na RC nie będzie mnie stać, ale okazało się ze spokojnie wyrabiam się z funduszami i cenka w sam raz. Moje kotki nie zjadają tyle, ile dyktuje producent, powinny jeśc ok. 60- 70 gram dziennie, jak na razie jesteśmy przy 45-50 gramach ale sie nie martwię, bo kotki nie są za chude, sylwetki mają świetne, robię tak że wsypuję te 50 gram do miseczki i jak przychodzą z dworu to dostają michy, jedzą do oporu, do syta. Potem miseczki w górę i następna porcja wtedy, kiedy zgłodnieją. 2kg karmy starcza mi na ok.1,5miesiąca (zależy czy karmę podaję samą czy wsypuję troszkę jakiejś innej, np. odkłaczającej). 2 razy w miesiaąu dostają jako jeden posiłek po 100 gram Animondy VF, dodatkowo Gimpety Katzentabs i chrupki z Miamora.
z tego co zaobserwowalam, to kazdego ale narazie nie moge kupowac zadnych nowosci, bo jest podejrzenie o alergie u Mamby
u mnie miska z sucha stoi caly czas i w sumie nie wiem ile jedza widze, ze Kicia podchodzi czesto, ale mamba niezabardzo-a zwlaszcza teraz kiedy jest tylko hill's i acana-w sumie acany to chyba nie ruszaja w ogole a kiedys tak im smakowala
u mnie miska z sucha stoi caly czas i w sumie nie wiem ile jedza widze, ze Kicia podchodzi czesto, ale mamba niezabardzo-a zwlaszcza teraz kiedy jest tylko hill's i acana-w sumie acany to chyba nie ruszaja w ogole a kiedys tak im smakowala
Moim Acana wchodzi jak najbardziej, nie ma pojęcia czemu twoim nie pasuje. Trzymam kciuki, zeby Mamba nie miała alergii
dzieki
jak wszystko pojdzie dobrze i sie okaze, ze to nie alegria, to daje obie na sterylke (a boje sie jak diabli )
jak wszystko pojdzie dobrze i sie okaze, ze to nie alegria, to daje obie na sterylke (a boje sie jak diabli )
Moja panna już po zabiegu, jakoś to przeżyliśmy. Nie było najgorzej, troche ciężko tylko pierwszego dnia bo moja zaraz po wybudzeniu chciała spacerowac po całym domu i skakac po szafkach. Była na tyle wyczerpana, ze ciągle się przewracała, jednak jak sobie umyśliła ze musi gdzieś pójśc to aż się czołgała zeby tam dojść. Uparta bestia Później było tylko lepiej, a ja jestem o nią spokojna. Czeka mnie jeszcze kastracja dwóch kawalerów, zabieg niedługo choć raczej nie obu na raz bo nie wyrobię z pilnowaniem dwóch takich urwisów
no to super ucalowania dla kotki i dwoch urwisow
Dzięki Całusy dla Kici i wybrednej Mamby Wszystko będzie dobrze, aby minął pierwszy dzień (ten, w którym się sterylizowało) a potem już z górki
dzieki-wycaluje je obie
Mambie nie smakuje gammolen i musze jej dawac przez strzykawke
Mambie nie smakuje gammolen i musze jej dawac przez strzykawke
Może spróbuj krople Efa Olie? Moje bardzo je lubią, jak wkraplam do karmy to oblizują pipetkę
-
- Informacje
-