Witam, mam problem z kotką.Zauważyłam że kotka ma czerwone krostki na szyi i główce,poza tym strasznie sie tam drapie.Czym prędzej zabrałam ją do weta,tam stwierdzono ze byc moze jest to alergia ale niewiadomo na co.Pani wet dala zastrzyk przeciwzapalny i kazała ograniczyc sie do karmienia karma sucha Royal +woda . I tu mam prblem, kotka przyzwyczajona jest do picia mleka. Kilka razy probowalam ją odstawic od mleka,dawałam Klare ale kotka w ciagu doby potrawila nie pic wody tylko miauczala za mlekiem. Zalezy mi na odstwaieniu mleka bo wiem ze koty nie toleruja laktozy tymbardziej ze teraz pojawily sie objawy alergii i byc może na mleko.
Proszę o poradę,co mam robić?Jak przekonac kotke do picia wody?Macie jakies pomysły?W calym domu sa porozstawiane miseczki z wodą,puszczam wode z karnu i nic:( Pomóżcie....
Alergia?Pomocy
stopniowow rozcieńczaj mleko , ale poinformuj o tym lekarza, że masz taki problem.
- Marcin2000
- Kontakt:
Może to też być problem kurczaka w karmie suchej jako potencjalnie najbardziej alergizującego jej składnika. Wtedy dobrze spróbować przejść wyłącznie na karmę suchą z rybą lub jagnienciną (bez kurczaka) np. Biomil lub Mastery z rybą.
Odstawiamy na ten cza mleko lub podajemy mleko dla kotów.
Odstawiamy na ten cza mleko lub podajemy mleko dla kotów.
-
- Informacje
-